avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli Administrative Bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli Administrative Bloc

Buna ziua.

In ultimele 6 luni, cheltuielile administrative calculate la intretinere sunt foarte mari (peste 500 RON). Administratorul nu specifica ce facturi/cheltuieli stau la baza acestui calcul, ci mentioneaza doar totalul.
Din pacate, Legea nr. 17/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 nu specifica nimic despre detalierea cheltuielilor, ci doar despre obligativitatea afisarii modului de calcul al intretinerii.

Stie cineva daca administratorul este obligat sa specifice facturile care stau la baza cheltuielilor administrative si ce pot face pentru investigarea sumelor din lunile trecute? Mentionez ca presedintele blocului este cel care preda facturile administratorului (contractat de asociatie printr intermediul unei firme).
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
CristinaKris, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:19, 10 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Lege nr. 230 din 06/07/2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

CAPITOLUL III
Drepturile şi obligaţiile proprietarilor

Art. 10. - Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisă a proprietarului, preşedintele şi administratorul asociaţiei de proprietari au obligaţia să elibereze în scris o adeverinţă prin care să prezinte situaţia cheltuielilor privind întreţinerea, defalcate pe datoria de bază şi penalităţi, precum şi modalitatea de calcul al penalităţilor.
___________
Alineatul (2) a fost introdus prin alineatul din Lege nr. 277/2015 începând cu 18.11.2015."

Cereti in scris detalii si prezentarea facturilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul de imobil este obligat lunar,pe langa lista de intretinere sa precizeze detaliat natura facturilor si a documentelor contabile in baza carora se calculeaza cota individuala de intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 277/2015 courvoisier courvoisier Nu stiu daca s-a vorbit pe aici de aceasta lege, am intrebat la CSM, doar asa, ca sunt si judecatori bine pregatiti pe acolo. Cititi si va cruciti! (vezi toată discuția)
Contestatie administratie de proprietari IMEn IMEn Buna ziua, in urma respingerii unei contestatii facute catre Asociatia de Proprietari a blocului unde locuiesc si sunt proprietara, contestatie privind ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatia de proprietari ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Administratorul asociatiei de proprietari nu are obligatia sa afiseze lunar situatia locatarilor? Ma refer la faptul ca ar trebui sa afiseze un ... (vezi toată discuția)