avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Resuscitare contabila ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Resuscitare contabila ONG

Servus,

Incerc sa apreciez cat mai corect oportunitatea incercarii mea de a prelua o fundatie fara activitate din 2008 (nedepuse acte fiscale de atunci).
Motivatia incercarii este ca fundatia beneficiaza de folosinta un imobil atribuit in scopuri culturale prin Hotarare de Consiliu Local. In respectivul imobil intentionez sa desfasor cursuri de dans si antrenamente sportive, pe baza de abonamente si contracte de inchiriere. Imobilul necesita investitii pentru amenajare.
Eu desfasor aceste activitati si in alta locatie, pe SRL, cu contract de inchiriere a acelui imobil.

Cum sa procedez cu finantele publice? Sa ma angajez in investitii, necesare amenajarilor, de 4-5000 de euro, fara sa stiu pe nimeni din Consiliu Local?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:48, 7 Decembrie 2015
Pai nu aveti contractul incheiat cu primaria? Vedeti daca mai e valabil.
Si vedeti si daca fundatia e la zi cu depunerea bilantului la finante. Pentru nedepunerea lui la termen se percep penalitati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Conform cu ANEXA Nr. 2 din OMFP 65/2015 – text integral aici – neîntocmirea, nesemnarea şi nedepunerea în termenul legal la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice a situaţiilor financiare anuale şi, după caz, a situaţiilor financiare anuale consolidate, precum şi a raportărilor contabile – se sancţionează cu amendă, după cum urmează:
– cele referitoare la întocmire şi semnare, cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei;
– cea referitoare la depunerea în termenul legal, cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei, dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 1 şi 15 zile lucrătoare,
– cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 16 şi 30 de zile lucrătoare,
– cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei, dacă perioada de întârziere depăşeşte 30 de zile lucrătoare.
BAZA LEGALA – Anexa 2, Sectiunea III, punct. 3.4 – conform prevederilor art. 42 din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare ."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii si bilanturi nedepuse galadriel galadriel Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. Amenda pentru nedepunerea la timp a catorva declaratii 100 este cumulata in valoare de 1000 RON, sau amenda ... (vezi toată discuția)
Care este amenda pentru nedepunerea bilantului? flanda flanda Buna ziua.Care este amenda pentru nedepunerea bilantului ? eu mi-am facut cont pe spv sa vad daca contabilul meu a depus bilantul la timp si ultimul bilant imi ... (vezi toată discuția)
Declaratii firma srl si pfa FLORENTINA-DANIELA FLORENTINA-DANIELA AM O MARE PROBLEMA CREATA DE CONTABILA PE CARE AM AVUT-O PINA ACUM CITEVA ZILE. ACUM 2 ANI ACEASTA CONTABILA FIIND SI PRIETENA SI SEFA SOREI MELE S-A OFERIT SA ... (vezi toată discuția)