avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum servitute

Buna ziua
am achizitionat de curand (5) zile un teren , in vederea construirii uni case . dar am aflat ca intr e mine si vecinii spate - fata exista un drum de servitute de 4m latime , pe toata latura scurta a proprietatii , pe care ex proprietar nu mi a spus nimic . practic nu imi ia din cei 365 mp. dar (( ma arunca )) cu viitoarea constructie inspre unul din vecini. mentionez ca in momentul achizitionarii l am intrebat pe proprietar daca imi ascunde ceva iar acesta a negat. care ar fi calea legala a rezolvarii acestei probleme . Multumesc
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 16:05, 21 Decembrie 2015
.. mai pe scurt proprietarul mi a ascuns faptul ca pe acel teren trece acel drum , dar a fost destul de ((istet)) sa nu mi l vanda . Dar ca sa mi ia ochii cu acea curte mi a ascuns acest fapt. Cadastrul incepe de la marginea dinspre mie a drumului de serv. Legal..sunt convins ca ar durea cel putin 2-3- ani sa ma judec si sa obtin ce..nimic . El stie ca nu a fost corect cu mine ascunzandu mi asta ..pe romaneste ..mi am luat tzeapa de la groparul satului , pt ca asta este meseria lui. Ceea ce nu iti cade bine deloc , dar am sa incerc sa trec peste acest incident si sa ma abtin sa nu i fac rost de un concediu medical prelungit . :-)
Nu v-a dat suprafața înscrisă în contractul de vc? Pentru această suprafață ați achitat- prețul stabilit și prin urmare omul nu v-a înșelat. Este părerea mea. Nu înțeleg pentru ce să-l dați în judecată- care ar fi obiectul acțiunii și temeiul de drept?
Domnul mi a aratat o curte de aprox 370, si ceva de mp , dar mi a vandut 365 . Diferenta se regaseste in drumul de serv. De care el nu mi a spus nimic decat dupa ce am achizitionat . Practic daca imi spunea negocierile decurgeau in alt mod . Multumesc pentru timpul acordat
Domnule, v-am intrebat ceva, punctual. Faptul ca aveti un drum de... 5 mp care trece pe acolo nu prea scade mult din valoarea imobilului, zic eu,. pe de alta parte, nici nu stiu detalii, ca nu ne spuneti.
Trebuie sa va hotarati, ba sunt 400, ba 370 si ceva... reluati poveste cu CE SCRIE in acte. Acolo, cand ati semnat, trebuia sa aveti o schita cadastrala etc. Ce zice in ea?
daca a recunoscut ca din 400 mp doar 365 sunt suprafata utila nu a mintit cu nimic . Studiati contractul cu atentie .

Alte discuții în legătură

Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Drum servitute mihai62 mihai62 Sunt propietar pe o curte,416mp din total de 460mp,restul fiind parte indiviza atribuita la trei proprietari ce detin trei apartamente din patru,al patrulea ... (vezi toată discuția)
Tulburarede posesie sau altceva ? leusan leusan Parintii decedatii amindoi ,a ramas printre alte bunuri mobile si un imobil cu o supr de 74.29 + teren aferent 400 de mp conf unui contr de -vinzare ... (vezi toată discuția)