avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ordine compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ordine compensare

ordinele de compensare pot cuprinde si facturi de avans ?
Daca facturile au o vechime de 90 zile dar valoarea lor/factura este sub 10.000 lei pot face compensarea fara a declara la IMI ?
Cat am voie sa compensez intr-o luna ?Este o limita ?
Intreb deoarece soldul 401 este de 180.000 lei iar 411 de 155.000 lei ,facturile fiind din perioada iulie octombrie dar niciuna nu depaseste 10.000 lei .
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 21:05, 8 Decembrie 2015
1. Conform HG 685/1999 prin ordine de compensare se pot stinge doar obligatii certe iar conform Normelor de aplicare a codului fiscal factura de avans se regularizeaza prin stornarea acestuia. Prin urmare facturile de avans nu se pot include in ordine de compensare.
2. Informatiile cu privire la ordinele de compensare care se refera la sume mai mari de 10.000 lei si creantele sau datoriile respective sunt mai vechi de 30 de zile trebuie transmise la IMI (Institutul de Management si Informatica). Deci, facturile mai mici de 10.000 lei nu se declara la IMI.
3. Nu exista o limita/zi sau luna/persoana juridica, dar daca nu doriti raportarea la IMI atunci ordinele de compensare trebuie sa fie emise astfel incat suma facturilor sa fie egala sau sub valoarea de 10.000 lei.
4. Art. 2 din normele de aplicare a OG 685/1999 se refera la facturi sub 10.000 lei, nu la sold. Ati putea sa emiteti zilnic ordine de compensare cu cate 10.000 lei.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
Contabilitate Brasov, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordine de compensare sorina_han sorina_han Va rog ma ajuta cineva cu art. din codul fiscal referitor la regimul ordinelor de compensare? Multumesc:love2: (vezi toată discuția)
Monografie contract parteneriat (barter) Bonutzu Bonutzu :wave: buna ziua la tot poporul poate cineva sa ma ajute cu o monografie ptr un contract de parteneriat ? ce acte sunt necesare ptr inregistrarea in ... (vezi toată discuția)
Compensare Flori David Flori David Se poate face compensarea datoriilor reciproce intre 2 societati (SRL si SA) pe baza documentului \\"protocol de compensare\\" semnat de ambele parti, redactat ... (vezi toată discuția)