avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa norma de venit pot deduce TVA ul?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa norma de venit pot deduce TVA ul?

Buna ziua,
Am un PFA, tocmai am devenit platitor de TVA si as vrea sa stiu daca pot cumpara diverse produse (laptop, masina, etc.) fara sa platesc TVA ul?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:08, 8 Decembrie 2015
Norma de venit se aplica referitor la impozitul pe care trebuie sa-l plateasca titularul P.F.A. (se plateste pe C.N.P.). T.V.A. este un impozit datorat de P.F.A. (se plateste pe C.U.I./C.I.F.) si are regulile sale de evidenta si calcul a sumei de plata si nu are legatura cu celalalt impozit.

Deci, odata cu inregistrarea ca platitor de T.V.A. inregistrati veniturile si colectati T.V.A. si cheltuielile si deduceti T.V.A. cu ajutorul jurnalelor de vanzari si cumparari si depunenti decontul de T.V.A. (300).
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pfa cu venituri din strainatate Bluffy Bluffy Buna ziua, Daca imi infiintez un PFA in Romania cu care intentionez sa prestez servicii de curatenie in strainatate (e.g. Germania), iar toate veniturile vor ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa marian20 marian20 Am platit Contributia la sanatate in mai, din iulie am devenit PFA, cum inregistrez plata contributiei in contabilitate? scriu plata totala ce trebuia facuta ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit platitoare de tva mflorin81 mflorin81 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autoturism pe PFA in valoare de 48000 lei. Sunt la norma de venit si nu tin contabilitate. Cum trebuie sa procedez la ... (vezi toată discuția)