avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale doresc sa infiintez un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

doresc sa infiintez un SRL

Doresc sa infiintez un SRL cu domeniul de activitate constructii - excavari, retele apa - canal
Care este legislatia in vigoare pe care trebuie sa o consult.
Ce ar trebui sa stiu legat de impozitele pe care le am de platit?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:33, 27 August 2009
Pentru a forma o societate comerciala se pot asocia persoane fizice si/sau persoane juridice romane sau straine.
Numarul minim de actionari ai unei societati comerciale este 2, iar numarul maxim este 50. Exceptie de la aceasta regula face societatea cu raspundere limitata cu asociat unic, care trebuie sa respecte urmatoarele doua reguli:
1. O persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata;
2. O societate cu raspundere limitata nu poate avea ca asociat unic o alta societate cu raspundere limitata, alcatuita dintr-o singura persoana.
Actul constitutiv al societatii
Societatea cu raspundere limitata se constituie prin contract de societate si statut, iar in cazul societatii cu raspundere limitata cu asociat unic, numai prin statut. Contractul de societate si statutul pot fi incheiate sub forma unui inscris unic, denumit act constitutiv.
Pentru a vedea cateva modele orientative de acte constitutive va recomandam site-ul Agentiei Nationale pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie:
www.mimmc.ro/consultanta/modele.php
De asemenea tot in acest scop, puteti vizita si site-ul www.e-guvernare.ro
Semnatarii actului constitutiv, precum si persoanele care au un rol determinant in constituirea societatii sunt considerati fondatori.
Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile sau care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, uz de fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita, precum si pentru alte infractiuni prevazute de prezenta lege.
Actul constitutiv al unei societatii comerciale cu raspundere limitata va cuprinde:
• numele si prenumele, locul si data nasterii, domiciliul si cetatenia asociatilor, persoane fizice; denumirea, sediul si nationalitatea asociatilor, persoane juridice;
• forma, denumirea, sediul si, daca este cazul, emblema societatii;
• obiectul de activitate al societatii *, cu precizarea domeniului si a activitatii principale;
• capitalul social subscris si cel varsat, cu mentionarea aportului fiecarui asociat, in numerar sau in natura, valoarea aportului in natura si modul evaluarii, precum si data la care se va varsa integral capitalul social subscris. Se vor preciza numarul si valoarea nominala a partilor sociale, precum si numarul partilor sociale atribuite fiecarui asociat pentru aportul sau;
• asociatii care reprezinta si administreaza societatea sau administratorii neasociati, persoane fizice ori juridice, puterile ce li s-au conferit si daca ei urmeaza sa le exercite impreuna sau separat;
• partea fiecarui asociat la beneficii si la pierderi;
• sediile secundare - sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica - atunci cand se infiinteaza o data cu societatea, sau conditiile pentru infiintarea lor ulterioara, daca se are in vedere o atare infiintare;
• durata societatii;
• modul de dizolvare si de lichidare a societatii.
Obiectul de activitate al unei societati comerciale se stabileste potrivit clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN
La autentificarea actului constitutiv se va prezenta dovada eliberata de oficiul registrului comertului privind disponibilitatea firmei si a emblemei.
SUCCES!B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

La autentificarea actului constitutiv se va prezenta dovada eliberata de oficiul registrului comertului privind disponibilitatea firmei si a emblemei.
SUCCES!B-)


forma autentica a actului constitutiv nu este obligatorie decat in conditiile prevazute de art. 5 alin 6 LSC: "(6) Actul constitutiv se incheie sub semnatura privata, se semneaza de toti asociatii sau, in caz de subscriptie publica, de fondatori. Forma autentica a actului constitutiv este obligatorie atunci cand:
a) printre bunurile subscrise ca aport la capitalul social se afla un teren;
b) se constituie o societate in nume colectiv sau in comandita simpla;
c) societatea pe actiuni se constituie prin subscriptie publica. "
Am si eu o problema... Doresc infiintare SRL cu 2 asociati: Unul persoana fizica si unul persoana juridica...se poate ?? In ce conditii ?

Multumesc!!
luizacsinte a scris:

Am si eu o problema... Doresc infiintare SRL cu 2 asociati: Unul persoana fizica si unul persoana juridica...se poate ?? In ce conditii ?

Multumesc!!


[ link extern ]
Multumesc mult !

Alte discuții în legătură

Act constitutiv cool123 cool123 va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare. societatile comerciale care au statut sau alta forma de infiintare in baza legii 31/90 ,sunt obligati sa isi ... (vezi toată discuția)
Impozitare aport in natura in cazul infiintarii unei societati examinataprofund examinataprofund Se infiinteaza o societate comerciala cu 4 asociati dintre care 3 aduc drept aport un teren in valoare de 500 000 euro(cote:2/8, 3/8. 3/8) iar al 4-lea 500 ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv sub semnatura privata_srl-d claudia_d claudia_d Buna ziua, Imi poate garanta cineva ca actul constitutiv pentru un SRL-D (sau SRL) poate fi si sub semnatura privata (fara a fi nevoie de vreun notar sau ... (vezi toată discuția)