Buna ziua.
As avea o singura intrebare e legal ca un executor sa puna poprire pe salar fie imprumutantului fie girantului adica sa plateasca amandoi atata timp cat eu ca imprumutant am oprire pe salar care este aproape jumatate din salariul meu.
Sper ca m.am exprimat destul de bine.
Cu stima
Socant, dar executorul poate executa simultan orice garantie, inclusiv prin poprire asupra garanților personali și a debitorului principal în același timp.
trebuie sa vedeti in contract daca garantul renunta la beneficiul de discutiune si de diviziune.
daca a renuntat, acesta raspunde solidar cu debitorul, creditorul putand sa ii urmareasca pe amandoi sau chiar si numai pe garant pentru obtinerea creditului.
Nu este nimic socant,executarea silta se efectueaza prin:1.urmarirea bunurilor mobile si imobile ale debitorului sau apartinand tertilor tinuti sa raspunda ,in conditiile legii,pentru obligatiile debitorului,in scopul indestularii creditorilor;[Art.624(1)NCPC].
O sa ma uit pe contract desi prea multe nu o sa inteleg eu.cred ca ar fi mai bine sa merg la un avocat desi mi se pare destul de stupid ca dupa un an si jumatate de poprire pe salar sa ii vina si girantului poprirea.din cate am inteles din mesajul dumneavoastra nu se poate face nimic pentru ridicarea propiri pe salariul girantului.Oricum va multumesc ca mi.ati raspuns.
Numai bine va doresc.
Recuperare poprire
calytul
Sunt girant la un debitor care nu si-a platit ratele la banca, si executorul bancar mi-a pus poprire pe salar. Cum imi recuperez suma poprita?Print-o actiune ... (vezi toată discuția)
Imprumut ifn
nicol-dd
Buna ziua.
Am o colega care a luat un imprumut de la C.A.R. Metropolitan iar din diverse motive nu a reusit sa plateasca trei rate. Conform contractului in ... (vezi toată discuția)