avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Desfasurator siteuri de la furnizorul de internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Desfasurator siteuri de la furnizorul de internet

Buna ziua!

Am nevoie sa aflu cum pot obtine un desfasurator pentru anii 2009-2010 de la furnizorul de internet in ceea ce priveste siteurile accesate. Abonamentul de internet este pe numele meu.

Cui trebuie sa ma adresez? Cum procedez?
Din cate stiu, aceste date se ofera doar la cererea autoritatilor. Asa este?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 05:22, 20 Decembrie 2015
Ma tem ca datele nu mai exista, deoarece providerul stocheaza datele pe o perioada ceruta de legi (care mi se pare au fost declarate neconstitutionale) sau de treburile proprii (administrarea retelei, rezolvarea abuzurilor), in momentul in care nu mai are ce face cu datele respective, ele sunt distruse. Iar daca ati folosit OpenDNS sau Google DNS, providerul nu poate sti ce websiteuri ati accesat (ar fi putut vedea cel mult IP-urile accesate, dar pe un IP pot fi mai multe websiteuri si fara inspectare adanca a pachetelor n-ar putea sti pe care dintre ele l-ati accesat).
Nu se mai pot obtine dupa atata timp.
Plus ca, principial vorbind, providerul nu are obligatia de a inregistra ce websiteuri au fost accesate de abonati. Legile Big Brother se refereau la alte date (e-mailuri, apeluri telefonice, SMS-uri, etc., din care se retin doar adresele de e-mail si numerele apelate, plus data si ora acestor operatiuni).
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2015
tgeorgescu, utilizator
Da, aveti dreptate.
Termenul era de 6 luni.

Se pot retine si mai mult timp dar numai in conditii de asigurare a sigurantei nationale si cu conditia de a nu fi sterse anterior de a fi cerute...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesare date de trafic in proces civil alexeey alexeey Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-un proces civil, una din parti (persoane fizice) poate cere accesarea datelor de trafic (drept proba). Prin \"date ... (vezi toată discuția)
Cum se dovedesc infractiunile electronice (spam)? al3x4ndru al3x4ndru Bunaseara, Am citit pe internet ca in Romania SPAM (email-uri nesolicitate) constituie infractiune. Si eu primesc emailuri de genul acesta, si cred ca fiecare ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 506/2004 sau legea big brother alexeey alexeey Bună ziua, Conform Legii nr. 506/2004 Art. 2, nr. 1: (care reglementează prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în ... (vezi toată discuția)