avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala

Buna seara. Am si eu o întrebare si totodata o nelămurire cu privire la un dosar de evaziune fiscală. Am fost cercetat de poliția economică si mi s-a trimis dosarul in instanța. In momentul de fata urmează sa am camera preliminara. Prejudiciul este de 200 de mil vechi. In momentul de fata nu dispun de toată suma de 200 de mil pana la primul termen. Mâine vreau sa depun 20 de mil ca sa se vada ca nu am intenția de a păcăli statul, ci doar nu am posibilitatea momentan sa achit toată suma. Întrebarea este: daca nu achit acei 200 de mil pana la primul termen, care sunt riscurile? Pot sa iau o pedeapsa cu executare? Ținând cont ca depun 20 de mil si ca prejudiciul este relativ mic. Asta este marea mea teama sa stiu daca se poate sa imi dea o pedeapsa cu executare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 10 Decembrie 2015
Alex2488 a scris:
Pot sa iau o pedeapsa cu executare? Ținând cont ca depun 20 de mil si ca prejudiciul este relativ mic. Asta este marea mea teama sa stiu daca se poate sa imi dea o pedeapsa cu executare.

Trebuie vazut dosarul cu privire la fapta, la intentie, conditiile, mijloacele, modul si imprejurarile in care s-a savarsit fapta, motivul si scopul urmarit, conduita dvs. anterioara si altele, pentru a ne face o parere si chiar si asa nu putem sti ce va decide instanta. Insa, exista posibilitatea sa nu primiti cu executare, daca colaborati si acoperiti prejudiciul.
Va multumesc! Nu am avut niciodata antecedente penale, este prima abatere si intentionez sa dau banii dar, nu o sa pot sa ii dau pana la primul termen. In dosar, se face trimitere la art.9 lit. b si c, din legea 241/2005.la unul din puncte este vorba de omisiune, nu de rea vointa, iar la celalalalta lit. este vb de forma continuata, amandoua se incadreaza intre 2 si 8 ani. asta ma sperie pe mine. Nu face nicaieri referire la suspendare. Va rog, cine poate sa ma mai linisteasa, sa nu ezite sa o faca.
Va multumesc!
Încercați sa va angajați avocat.
Dacă va apărați aiurea e risc ridicat sa ieșiți rau la proces.
Se poate ajunge la o pedeapsa cu suspendare dar trebuie și sa va apărați corespunzător.
Procurorul nu o sa va apere dacă asa credeați. ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala george_56 george_56 am avut o societate care aintrat in insolventa,Am stopaj la sursa articolul 241/2005 in valoare de 38000 ron cu penalitati,Mi s-a intocmit dosar penal pt ... (vezi toată discuția)
Condamnare sub supraveghere suyram4444 suyram4444 Buna, daca exista o condamnare cu supraveghere timp de 2 ani,si intre timp este un proces penal pe rol,iar termenul de supraveghere se termina inainte de a se ... (vezi toată discuția)
Învinuit evaziune fiscala radu.radauti72 radu.radauti72 Sunt trimis in judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prev de ART. 9 alin 1 lit c și alin. 2 din legea 241/2005 cu aplicarea ART ... (vezi toată discuția)