avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict cu asociatia de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict cu asociatia de propietari

salutari.am si eu o nedumerire....in 2013 asociatia ma trimite in instanta pt neplata cheltuielilor de intretinere.facem un angajament de plata prin care ma oblig sa platesc suma datorata. in 2014 imi vine acasa incuvintare de executare silita dar nu din partea asociatiei ci din partea furnizorului de agent termic. Merg la furnizor spre a cere lamuriri cum s-a ajuns ca eu sa fiu executat de dansii??Acestia imi raspund ca cei de la asociatie au vandut creanta mea catre acestia,ei avad de incasat bani de la asociatie. Le fac dovada ca eu mi-am platit datoria catre asociatie,mai avand de plata o suma foarte mica.In acel moment furnizorul merge impreuna cu mine la asociatie si in prezenta mea ii intreaba pe acestia de ce au mai pus mana pe bani daca ei nu mai aveau nici o treaba.....insa fara nici un raspuns. In final tot eu sunt fraierit si platesc onorariul Executorului fara a mai plati inca odata suma datorata......La scurt timp dupa aceasta,cei de la asociatie,vin si imi afiseaza pe tabel ca as avea de plata si penalitati,care au fost calculate din 2013 pana in momentul de fata.Ma ameninta ca ma vor da in instanta daca nu platesc......Ce ma sfatuiti sa fac?? Cum sa procedez??
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:14, 22 Decembrie 2015
Cred ca cyan a raspuns exact care ar fi urmatoarea etapa. Nu inteleg de ce nu au anuntat ca au vindut creanta?
Daca din 2014 lucrurile sint aranjate de ce aceasta postare in decembrie 2015?

"In 2014.............La scurt timp dupa aceasta,cei de la asociatie,vin si imi afiseaza pe tabel ca as avea de plata si penalitati,care au fost calculate din 2013 pana in momentul de fata."

Se intelege ca se cunoaste despre penalitati din 2014 si care se intind pe 2015.
sunt la zi cu cheltuielile de intretinere. Penalitatilesunt pe un tabel separat si in cazul platii se emit chitante separate
da. dar din 2014 tot cer sa mi se explice ce inseamna penalitatile respective. Cred ca nu ati fost atent......Am specificat ca dansii au dat creanta mea catre furnizoru de agent termic si apa calda,eu fiind executat de un executor ce reprezenta furnizorul,nu asociatia.

sa zicem altcumva. Dvs aveti datoerie la o banca. banca da creanta dvs laaltcineva sa recupereze banii.dupa care vine si va cere penalitati......
ce faceti in cazul acesta,platiti si penalitati la banca??
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
yanu82, utilizator
Da, platiti si penalizarile catre asociatie sau catre furnizor daca asociatia a cesionat creanta catre furnizor pentru ca furnizorul are de recuperat si penalizari de la asociatiei si nu numai creanta de baza.
Am inteles sau asa cred.
Cerere (2 ) catre presedinte in care se solicita o adeverinta cu situatia cheltuielilor de intretinere si modalitatea de calcul al penalitatilor, conform art.10 alin.(2) din Legea nr.230/2007.
Daca intretinerea nu a fost platita integral, presupunind penalitati la apa rece si altele, se scot sumele care reprezinta aceste chelutieli cu re4spectivele 0.2% penalitati.

Suma care reprezinta datoria la apa calda si caldura se calculeaza pina la data la care administratia a predat creanta catre furnizor. De la aceea data, nu este logic sa ceara administratia penalitati pentru apa calda si caldura.

Ex: datorie intretinere 1000 lei+ 1000 lei penalitati (perioada 2013) pina la data de 01.01.2014. In 02.01.2014 creanta se da la furnizor de apa calda si caldura. Din acest moment penalitatile ptr. AC si Caldura nu se mai calculeaza de administratie.
Penalitatile calculate in perioada 2013 si sint neplatite ramin in calcul si valabile, numai ca se scade penalitatile platite la furnizor, inclusiv penalitatile la restul de intretinere neplatita pe perioada 2013.

Pe nota de plata la furnizor trebuie sa existe o informatie despre penalitati. Aceea suma se scade din totalul penalitatilor. (penalitatile administratiei sint de 0.2% si la furnizor 0.04%/zi)
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
ContSters371153, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordinea incasarii debitelor costel111 costel111 Poate administratorul unei asociatii de proprietari sa-mi refuze repetat incasarea taxelor comune si a restantelor fara a achita si penalizarile calculate de ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Imputatia platii, respectiv art.1506-1509 din ncc abeonaaudit abeonaaudit Am urmatoarea speta: Asociatia de proprietari a actionat in instanta un restantier pentru perioada mai 2011 - oct.2014(cerere completatoare aprobata in data de ... (vezi toată discuția)