avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea pensiilor militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea pensiilor militare

Buna ziua,
Sunt pensionar militar cu pensie de invaliditate. As dori sa ma lamureasca cineva, daca in situatia mea sunt aplicabile prevederile art. 40 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat modificat cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului astfel :,,Art. 40. - Pentru invaliditatea survenită ca urmare a unor acțiuni specifice, din cauza unor accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite în timpul și din cauza serviciului sau a unor misiuni şi operații în afara teritoriului statului român, militarii, polițiștii şi funcționarii publici cu statut special beneficiază de o pensie egală cu baza de calcul prevăzută la art. 28, dacă aceasta este mai avantajoasă decât o altă categorie de pensie la care au dreptul.”
Sunt pensionat medical in timpul si din cauza serviciului militar incadrat la boala profesionala. Credeti ca pot beneficia de o pensie egala cu baza de calcul ?
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas militara. cand se da in totalitate? marin_maria marin_maria Sotul meu (cadru militar) a fost plecat in misiune in afara tarii . La intoarcerea din misiune s-a imbolnavit de leucemie. A murit dupa 3 ani. Pe decizia ... (vezi toată discuția)
Noul statut al cadrelor militare florinjalaboi florinjalaboi Am fost cadru militar pana pe 12.06 .2013 cand am fost trecut in retragere pe caz de invaliditate gradul 2,in urma unor probleme psihice dobandite din cauza ... (vezi toată discuția)
Reincadrare in munca pensionar VALENTINCOPOSU VALENTINCOPOSU Buna. Sunt cadru militar in rezerva. Am trecut in rezerva cu drept de pensie de serviciu anticipata partiala, conform art. 18, lit. b) din Legea 223/ 2015 ... (vezi toată discuția)