avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Primire in spatiu, declaratie de consimtamant doar de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Primire in spatiu, declaratie de consimtamant doar de la un proprietar

Buna ziua,

In cazul in care exista 2 proprietari pe acelasi imobil, este necesar acordul ambilor pentru luarea in spatiu a unei persoane?


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:01, 18 Decembrie 2015
Nu e nevoie si de consimtamantul fiicei daca succesiunea a fost dezbatuta si are certificat de mostenitor.

Noul cod civil:
Art. 636
Exercitarea în comun a dreptului de folosinţă
(1) Fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul comun în măsura în care nu schimbă destinaţia şi nu aduce atingere drepturilor celorlalţi coproprietari.
(2) Cel care, împotriva voinţei celorlalţi proprietari, exercită în mod exclusiv folosinţa bunului comun poate fi obligat la despăgubiri.

Ati fost dvs. la evidenta si ati fost refuzat? Ares-3 v-a dat un raspuns foarte pertinent. Urmati-i sfatul, intrucat este cat se poate de corect. Acuma daca fata nu se va intelege cu chiriasul e altceva dar din punct de vedere legal tatal este indreptatit a lua in spatiu pe cine ii doreste sufletul sau, chiar daca dumnealui nu locuieste acolo.
Justitiarul711 a scris:

Acuma daca fata nu se va intelege cu chiriasul e altceva dar din punct de vedere legal tatal este indreptatit a lua in spatiu pe cine ii doreste sufletul sau, chiar daca dumnealui nu locuieste acolo.


Atentie: a nu se confunda "luarea in spatiu" cu "chiriasul".

Pentru a avea calitatea de "chirias" trebuie sa existe la baza un contract de inchiriere.
In conditiile date, nu vad cum ar putea exista un contract de inchiriere, deoarece fiecare detine o cota parte indiviza din acel imobil. Prin urmare, teoretic se inchiriaza cota indiviza, dar practic nu sti exact care este spatiul delimitat din acel imobil care apartine fiecaruia dintre coproprietari.

"Luarea in spatiu" presupune acordul care se da in fata organelor de la evidenta populatiei de catre proprietar, cum ca este de acord ca persoanei respective sa i se elibereze cartea de identitate pe adresa respectiva, acesta avand de fapt calitatea de tolerat in imobil.

Bun, tolerat sa fie!
Car3men a scris:
"Luarea in spatiu" presupune acordul care se da in fata organelor de la evidenta populatiei de catre proprietar, cum ca este de acord ca persoanei respective sa i se elibereze cartea de identitate pe adresa respectiva, acesta avand de fapt calitatea de tolerat in imobil.

Si eu cred ca acel consimtamant este doar pentru obtinerea cartii de identitate. Nu inseamna ca va si baga omul in casa.

Alte discuții în legătură

Buna seara, pentru a lua o persoana in spatiu, este necesar ca ... Jdjxjsiwijjj Jdjxjsiwijjj Buna seara, Pentru a lua o persoana in spatiu, este necesar ca ambii proprietari ai apartamentului sa fie de acord si sa se prezinte pentru semnatura la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere coproprietate ContSters277797 ContSters277797 Am un proces de partaj in derulare. Imobilul care face obiectul partajului este locuit de fostul sot, eu locuind momentan in alt spatiu. Imobilul este bun ... (vezi toată discuția)
Declaratie de luare in spatiu Radomir Radomir Situatia este urmatoarea: Am pierdut cartea de identitate si, in consecinta, trebuie sa depun actele pentru emiterea uneia noi. Locuiesc cu parintii, care ... (vezi toată discuția)