avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scadere din gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scadere din gestiune

Buna ziua. Am un magazin cu rochii de mireasa, Am in stoc multe rochii demodate, pe care nu am reusit sa le vand nicicum. Care este modalitate corecta de a scapa de aceste rochii? Eventual nota contabila? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:23, 11 Mai 2016
Faceti un proces verbal de scoatere de la vanzare in care explicati si motivul.

378 = 371 cu valoarea adaosului comercial;
4428 = 371 cu valoarea T.V.A. aferenta;
6588 = 371 cu valoarea de cumparare.
~ Conținut șters la cerere ~
Se poate folosi si 607, asa cum ati zis, dar trebuie tinuta evidenta partii nedeductibile. Eu am recomandat 6588 pentru tot ce pun acolo e nedeductibil.

Si da, trebuie reintregita T.V.A. dedusa, asa cum ati zis. Chestia asta mi-a scapat. Multumesc pentru completare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare marfuri alimentare Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov O firma a intocmit proces verbal de casare a marfurilor alimentare( bere, inghetata) Ce note contabile se fac? (vezi toată discuția)
Marfa depreciata carmen_danciu carmen_danciu Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este formula contabila pentru valaoare marfii depreciata stabilita in urma inventarului. Multumesc (vezi toată discuția)
Functiunea contului 378 Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Folosesc descarcarea global valorica a stocului de marfuri. Am doua intrebari: -este corect ca rulajul lunar debitor al contului 378 sa fie mai ... (vezi toată discuția)