avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... viitor pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

viitor pensionar

Din dec. 2008 am fost disponibilizata si ptr. ca stiam ca nu mai am mult pana voi putea iesii la pensie limita de varsta , am luat CM._ 142 zile .3 luni societatea a fost in somaj tehnic , lucru care m-a ajutat f, mult .Pe 11 iunie am fost chemata la personal sa semnez dosarul de pensionare .Si acum apare problema mea : in luna august toti salariatii soc. vor intra in CO . Mie nu mi-a venit decizia de pensie Va rog mult sa-mi dati un sfat . Multumesc.dar nici CO nu am dreptul caci din dec. 2008 am fost im CM. Ce pot eu sa fac , caci de la casa de pensii mi s-a spus ca mai dureaza vreo 2 luni pana vine decizia .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:09, 27 Iulie 2009
elga50 a scris:

Cred ca m-am lamurit: decizia este act care imi va spune ca eu intru in pensie incepand cu iunie 2009 si, indiferent cand va aparea aceasta decizie (poate fi si in decembrie) eu voi primi pensia retroactiv, incepand cu iunie pana la ziua cand va veni prima data posta la usa mea cu prima pensie.

Exact, doamna. In decizia de pensie va fi trecuta ca data a platii drepturilor de pensie ziua din luna iunie 2009 cand indepliniti conditiile de pensionare.
Impreuna cu prima pensie primiti si diferentele de pensie, retroactiv, incepand din luna iunie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu ma pot pensiona ? Speta se prezinta astfel: sunt angajata la SRL si casa de pensii mi-a spus ca pot iesi la limita de varsta din ianuarie 2005. M-am dus ca tot omu la servici ... (vezi toată discuția)
Penalizare pensie anticipata mariab51 mariab51 sin in pensie anticipata din 01.01.2006 in 01.10.2010 voi intra in pensie limita virstra,este posibil sa nu mai primesc penalizarea?se poate diminua valoarea ... (vezi toată discuția)
Depunerea dosarului de pensionare handsu handsu In cazul persoanelor care la indeplinirea conditiilor pentru pensionare la limita de varsta , care nu sunt angajate, se poate depune dosarul inaintea ... (vezi toată discuția)