avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz asociatie regularizare consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz asociatie regularizare consum apa

Buna ziua


Va rog sa imi spuneti daca este legala instituirea prin hotararea asociatiei de proprietari a imposibilitatii de a realiza regularizarea consumului de apa la momentul aducerii consumului real?

Mi se pare complet abuziv, ilogic. Exista vreun text de lege care sa ma sprijine in acest sens?
Practic asociatia m-a dat in judecata pentru o suma de bani nedatorata, mc de apa nefiind in mod real consumati.
Este posibil ca prin instanta sa solicit obligarea asociatiei la efectuarea regularizarii daca ei au hotarat in unanimitate imposibilitatea de a efectua acest demers?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
a89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:25, 17 Decembrie 2015
ynocentta a scris:

Care apreciati ca este temeiul pentru care instanta poate sa respinga actiunea asociatiei de proprietari ?


Raspunsul era adresat userului, instanta nu va admite solicitarea de regularizare, asta am vrut sa spun.
nu este adevarat ,consumurile se repartizeaza pe index
articolul 39 din hg 1588/2007 zice cam asa
(2)
Cheltuielile pe consumuri individuale se repartizeaza în functie de indexul contoarelor individuale sau în functie de alte criterii în baza carora se pot individualiza consumurile
sistemul pausel se baga atunci cand nu sant contoare, asociatia iti estimeaza un consum.
cum ar fi la gaze si curent sa bage furnizori 300 de kilovati daca nu dai indexul si atunci cand il dai sa nu iti faca regularizarea.
doamna urmati sfatul dl avocat procmarci din postarea anterioara.
sa imi spuneti si mie legea in care necomunicarea indexului va atrage plata in sistem pausal si nu se va face regularizare.
ORDINUL Nr. 29/N din 23 decembrie 1993 pentru aprobarea Normativului-cadru privind contorizarea apei si a energiei termice la populatie, institutii publice si agenti economici

EMITENT: Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului

Pina la montarea sistemelor de masurare in conformitate cu programele aprobate
3.3.1. Determinarea consumurilor de apa (1) Stabilirea consumurilor de apa pe consumatori se face in regim pausal, diferentiat, tinind seama de baremurile orientative cuprinse in anexa nr. 1 si de marimea coeficientilor de corectie.
(2) Criteriile care vor opera in calculele facute de unitatea distribuitoare de apa pentru determinarea coeficientilor de corectie a normei stabilite in reregim pausal sint:
a) regimul de presiune asigurat la bransamentul consumatorului fata de cel stipulat in contractul de furnizare;
b) consumul de apa stabilit prin masurare directa la consumatori similar cu cel pentru care se intocmeste calculul, fata de baremul stabilit in regim pausal pe seama acestuia;
c) durata de furnizare efectiva a apei, fata de aceea cuprinsa in programul de distributie aprobat de consiliul local.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
fyeratanye, utilizator
Nu va mai chinuiti sa indreptati acum greseala de a nu plati timp de 3 ani pe motivul ca nu s-ar fi facut regularizarea. Sunteti in proces iar instanta va hotari.
Iar hotararea instanteti va fi data in baza legislatie. Conform legislatiei proprietarul este obligat sa plateasca cotele repartizate pana la termenul stabilit pe listele de plata. Nu a facut-o.
Tot conform legii, proprieatrul putea sa conteste sumele repartizate in termen de 10 zile de la afisarea fiecarei liste de plata; aceste sume includeau si cantitatea de apa repartizata de asociatie, pe langa celelalte cheltuieli. Nu a facut nici aceasta.
Nu exista nicaieri in legislatie obligatia asociatiei de proprietari sa regularizeze cuiva consumul de apa. Dar sunt convins ca oricariu proprietar i se poate intampla din cand in cand sa nu comunice indexul la asociatie o luna, doua, dar ajunge totusi la asociatie in lunile urmatoare si atunci se compara indexul cu ceea ce s-a trecut pe liste iar de regula se mai fac regularizari. Dar cand nu platesti 3 ani, nu comunici, nu te intereseaza ceea ce este afisat pe lista, inseamna ca accepti sumele repartizate. In trei ani se schimba presedinti, administratori, vecini... si de aceea legiuitorul a stabilit termenul de contestare de 10 zile. In cazul contestarii, daca proprieatrul are dreptate, imediat pe lista din luna urmatoare se opereaza corectiile. Dar dupa trei ani, nu!
Scuze, cred ca nimeni nu omite asa, "de nebun" sa comunice consumul de apa... Ce v-a determinat, cine v-a suparat? Daca spuneti adevarul, poate cineva are o solutie de ameliorare a situatiei dumneavoastra juridice. Inainte de lege, trebuie sa cunoastem circumstantele. Succes!
domnilor in hg 1588/2007 se specifica ca repartizarea cheltuielilor ptr apa ,se folosete un regulament , acum intreb ,daca propietarul nu a declarat consumul de unde stiu cei din conducerea asociatiei ,ca propietarul nu a consumat mai mult decat i s-a impus la pausar ,
daca poate sa spuna cineva ,cum arata un regulament de repartizarea apei

Alte discuții în legătură

Tragerea la raspundere a personelor care nu declara consumurile de apa AncaIo AncaIo Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva ce masuri legale pot fi luate impotriva locatarilor care nu isi declara consumurile lunare reale a apometrelor, iar ... (vezi toată discuția)
Reglare consum apa la pausal boholt boholt Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca exista vreo prevedere legala prin care un administrator al unei asociatii de locatari este obligat sa regleze consumul ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)