avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prezentare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prezentare post

Buna,
Am concurs pt un post vacant la stat in 1 aug, interviu in 3 aug. In cazut in care sunt admisa, la cat timp trebuie sa ma prezint la post?
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2017
Marinaduchi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 2 August 2017
- daca este post de personal contractual
HG 286/2011

art.40
(1) Candidaţii declaraţi admişi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale sunt obligaţi să se prezinte la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în urma formulării unei cereri scrise şi temeinic motivate, candidatul declarat «admis» la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depăşi 20 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de execuţie şi 45 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de conducere.

- daca este post de functionar public
HG 611/2008


art.76
(1) Candidatul declarat admis la concursul de recrutare este numit, potrivit legii, în funcţia publică pentru care a candidat.
(2) În termen de 15 zile de la data afişării rezultatelor finale ale concursului compartimentul de resurse umane, respectiv Agenţia, în situaţia concursurilor pentru care competenţa de organizare aparţine acesteia, are obligaţia de a emite propunerea de numire a candidatului declarat admis. Propunerea de numire se comunică în copie, în mod corespunzător, candidatului declarat admis personal, pe bază de semnătură, prin scrisoare recomandată sau scrisoare cu confirmare de primire.

Art.77
(1) Emiterea actului administrativ de numire se face în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la data comunicării propunerii de numire în condiţiile art. 76.
(2) Fişa postului aferentă funcţiei publice se anexează la actul administrativ de numire, iar o copie a acestuia se înmânează funcţionarului public.

Art.78
Prin excepţie de la prevederile art. 77, la solicitarea scrisă şi motivată a candidatului declarat admis, depusă în termenul prevăzut la art. 76 alin. (2), conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul stabilit pentru emiterea actului administrativ de numire la cel mult 31 de zile de la data comunicării propunerii de numire în condiţiile art. 76 alin.(2).
Deci daca rezultatul se da in data de 3, pana in 18 ar trebui sa ma prezint la post
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, sunteti obligat să va prezentati la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării.
In speta, daca data afisarii rezultatelor este 3 , atunci la post trebuie sa va prezentati pana la data de 20.
In cat timp de la rezultat se face contractul de munca?
C.i.m. se va incheia anterior inceperii activitatii, data care depinde de prezentarea la post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de la data ... Ella G Ella G Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de la data afișării rezultatului, trebuie să se prezinte cel admis să anunțe că acceptă ... (vezi toată discuția)
Termen prezentare la post alinstamatoiu alinstamatoiu Buna ziua, Am participat la un concurs ptr.ocuparea unui post,am fost declarat admis iar acum noul angajator doreste sa ma prezint ptr.a-mi incheia ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă, data începerii după examenul medical lyly64 lyly64 Va rog, cand am medicina muncii facuta in cat timp trebuie sa ma angajeze institutia (publica). (vezi toată discuția)