avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de la data ...

Bună ziua, vă rog să-mi spuneți în cât timp de la data afișării rezultatului, trebuie să se prezinte cel admis să anunțe că acceptă postul?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:02, 28 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 286/2011 - personal contractual
art.40
(1) Candidaţii declaraţi admişi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale sunt obligaţi să se prezinte la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în urma formulării unei cereri scrise şi temeinic motivate, candidatul declarat "admis" la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depăşi 30 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului.
.....


HG nr. 611 din 4 iunie 2008 -functionar public

art.76
...
(2) În termen de 15 zile de la data afișării rezultatelor finale ale concursului, compartimentul de resurse umane are obligația de a comunica propunerea de numire a candidatului declarat admis persoanei care are competența de numire în funcția publică. Propunerea de numire se comunică în copie, în mod corespunzător, candidatului declarat admis, prin una dintre următoarele modalități:
a) personal, pe bază de semnătură;
b) prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire;
c) prin poșta electronică, cu solicitarea confirmării primirii.

art.77
(1) Emiterea actului administrativ de numire se face în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la data comunicării propunerii de numire în condițiile art. 76.
(2) Fișa postului aferentă funcției publice se anexează la actul administrativ de numire, iar o copie a acestuia se înmânează funcționarului public.

art. 78
Prin excepție de la prevederile art. 77, la solicitarea scrisă și motivată a candidatului declarat admis, depusă în termenul prevăzut la art. 76 alin. (2), conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul stabilit pentru emiterea actului administrativ de numire la cel mult 31 de zile de la data comunicării propunerii de numire în condițiile art. 76 alin.(2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare post Marinaduchi Marinaduchi Buna, Am concurs pt un post vacant la stat in 1 aug, interviu in 3 aug. In cazut in care sunt admisa, la cat timp trebuie sa ma prezint la post? (vezi toată discuția)
Termen prezentare la post alinstamatoiu alinstamatoiu Buna ziua, Am participat la un concurs ptr.ocuparea unui post,am fost declarat admis iar acum noul angajator doreste sa ma prezint ptr.a-mi incheia ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă, data începerii după examenul medical lyly64 lyly64 Va rog, cand am medicina muncii facuta in cat timp trebuie sa ma angajeze institutia (publica). (vezi toată discuția)