avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trecerea la nivel cu calea ferata - conditii oprire ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trecerea la nivel cu calea ferata - conditii oprire obligatorie

Buna seara..astazi am trecut peste calea ferata care era prevazuta cu semafor(culoare alba) dar fara bariere si am fost oprit de un domn politist de la "rutiera" pe motiv ca nu am oprit la calea ferata prevazuta cu indicator "oprire"..intrebarea mea este urmatoarea:este obligatorie oprirea la nivel cu cale ferata fara bariere dar cu semafor pe culoarea alba?am sanse sa castig in instanta daca as avea dreptate?va multumesc anticipat..
Conform articolului de mai jos, in cazul in care culoarea semaforului era alb intermitent, aveati dreptul de trecere, fara sa mai opriti la actionarea indicatorului "STOP"

"Art. 71

(1) Semnalizarea de interzicere a circulatiei rutiere se considera realizata chiar si numai in una din urmatoarele situatii :
a) prin aprinderea unei singure unitati luminoase a dispozitivului cu lumina intermitent-alternativa rosie;
b) prin functionarea sistemului sonor;
c) prin pozitia orizontala a unei singure semibariere.
(2) Circulatia rutiera se considera de asemenea interzisa si in situatia in care barierele sau semibarierele sunt in curs de coborare sau de ridicare."
Am citit art respectiv..va multumesc ptr raspuns..am sa fac contestatie..
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
mariustec, utilizator
Bafta!
La acea trecere la nivel cu calea ferata nu exista semnul "Trecerea la nivel cu calea ferata simpla, fara bariere" sau "Trecerea la nivel cu calea ferata dubla, fara bariere" ?
Dar presemnalizarea trecerii la nivel cu calea ferata nu era?
Codul Rutier a fost actualizat prin HG 11/2015 ,hotarare care a intrat in vigoare dar aceasta nu aduce modificari/completari la regulile privind circulatia la nivel cu calea ferata .
Un tren are nevoi de sute de metri pentru a opri asa ca ai noroc ca te-a oprit agentul si nu locomotiva .
Lumina alba intermitenta a semnalzarii la trecerea la nivel cu calea ferata este achivalentul culorii verzi a semaforului rutier; in consecinta nu sunteti obligat sa opriti !

Alte discuții în legătură

Sanctionare trecere la nivel cu calea ferata fara bariere dianaanton dianaanton Am fost sanctionata ca am oprit dincolo de indicator la trecerea la nivel cu cale ferata fara bariera cu 9 puncte amenda si suspendarea permisului pe 90 de ... (vezi toată discuția)
Am circulat pe prelungirea ghencea spre centura, când sa traversez ... Petre1961 Petre1961 Am circulat pe Prelungirea Ghencea spre centura ,când sa traversez trecerea de cale ferata lucrătorul CFR al coborât bariera si am întrat în ea spărgând ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere la nivel cu calea ferata industriala stoinupetre stoinupetre am primit o amenda de la politia circulatie cum ca : nu am oprit la trecerea la nivel cu calea ferata simpla fara bariere semnalizata prin indicatoare. In ... (vezi toată discuția)