avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trecerea la nivel cu calea ferata - conditii oprire ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trecerea la nivel cu calea ferata - conditii oprire obligatorie

Buna seara..astazi am trecut peste calea ferata care era prevazuta cu semafor(culoare alba) dar fara bariere si am fost oprit de un domn politist de la "rutiera" pe motiv ca nu am oprit la calea ferata prevazuta cu indicator "oprire"..intrebarea mea este urmatoarea:este obligatorie oprirea la nivel cu cale ferata fara bariere dar cu semafor pe culoarea alba?am sanse sa castig in instanta daca as avea dreptate?va multumesc anticipat..
In caz ca se impute teaba ,agentul asta invoca .
Chiar asa , in ce temei legal a aplicat penalitatea (litera de lege din PV) ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2016
mottofreee, utilizator
[ link extern ]

[ link extern ]

mottofreee, sunt suficiente sau mai caut ??
Ultima modificare: Duminică, 10 Septembrie 2017
Hory1987, utilizator
Atentie! Indicatoarele sau dispozitivele care asigura semnalizarea la trecere cu cale ferata NU anuleaza semnificatia indicatorului oprire (STOP) daca acesta exista.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@redalien, e prima data cand aud asa ceva, e ilogic...atunci sa se desfiinteze instalatiile de semnalizare si barierele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionare trecere la nivel cu calea ferata fara bariere dianaanton dianaanton Am fost sanctionata ca am oprit dincolo de indicator la trecerea la nivel cu cale ferata fara bariera cu 9 puncte amenda si suspendarea permisului pe 90 de ... (vezi toată discuția)
Am circulat pe prelungirea ghencea spre centura, când sa traversez ... Petre1961 Petre1961 Am circulat pe Prelungirea Ghencea spre centura ,când sa traversez trecerea de cale ferata lucrătorul CFR al coborât bariera si am întrat în ea spărgând ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere la nivel cu calea ferata industriala stoinupetre stoinupetre am primit o amenda de la politia circulatie cum ca : nu am oprit la trecerea la nivel cu calea ferata simpla fara bariere semnalizata prin indicatoare. In ... (vezi toată discuția)