avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amenda trecere la nivel cu calea ferata industriala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

amenda trecere la nivel cu calea ferata industriala


am primit o amenda de la politia circulatie cum ca : nu am oprit la trecerea la nivel cu calea ferata simpla fara bariere semnalizata prin indicatoare. In locul respectic este o trecere la nivel cu calea ferata industriala, acces in curtea Remat Sud. Este semnalata cu indicatoare de avertizare care nu implica si oprirea la trecerea la nivel cu calea ferata, doar la semnalul agentilor de cale ferata. cum pot contesta
Cel mai recent răspuns: ContSters390045 , utilizator 20:52, 18 Mai 2016
Se paote cere, filmari video sau foto, inregistrari , martori care sa poata sustine politia sau dumneavoastra ce este scris in pv.

Trecere la nivel cu o cale ferată industrială

Obligatii:

se circulă cu prudenţă
se respectă semnalul agentului de cale ferată

Porţile de gabarit instalate înaintea unei treceri la nivel cu o cale ferată electrificată, destinate să interzică accesul vehiculelor a căror încărcătură depăşeşte în înălţime limita de siguranţă admisă, sunt marcate cu benzi alternante de culoare galbenă şi neagră. Pe stâlpii de susţinere ai porţilor de gabarit se instalează indicatoare rutiere prin care se precizează înălţimea maximă de trecere admisă
Conducătorului de vehicul îi este interzis să treacă sau să ocolească aceste porţi de gabarit, dacă înălţimea sau încărcătura vehiculului atinge ori depătşeşte partea superioară a porţii. În cazul imobilizarii unui vehicul pe calea ferată, conducătorul acestuia este obligat să scoată imediat pasagerii din vehicul şi să elibereze platforma căii ferate, iar când nu este posibil, să semnalizeze prezenţa vehiculului cu orice mijloc adecvat. Participanţii la trafic, care se găsesc în apropierea locului unde un vehicul a rămas imobilizat pe calea ferată, sunt obligaţi să acorde sprijin pentru scoaterea acestuia sau, când nu este posibil, pentru semnalizarea prezenţei lui.

Si cel mai important:

Conducătorul auto este obligat să oprească atunci când:

- barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau in curs de ridicare
- semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune
- întâlnește indicatorul Trecere la nivel cu calea ferată, fără bariere – simplă sau dublă – sau Oprire
- agentul de cale ferată adresează semnal de oprire

Vehiculele vor fi oprite înaintea marcajului de oprire, iar în lipsa acestuia, în dreptul indicatorului Oprireori înaintea barierei, după caz.

În cazul imobilizarii unui vehicul pe calea ferată, conducătorul acestuia este obligat să scoată imediat pasagerii din vehicul şi să elibereze platforma căii ferate, iar când nu este posibil, să semnalizeze prezenţa vehiculului cu orice mijloc adecvat.

Participanţii la trafic, care se găsesc în apropierea locului unde un vehicul a rămas imobilizat pe calea ferată, sunt obligaţi să acorde sprijin pentru scoaterea acestuia sau, când nu este posibil, pentru semnalizarea prezenţei lui.


Raspunsul meu personal ca si sofer: La indicatorul STOP esti obligat sa ca sa opresti , n usa reduci viteza. Parerea mea este: bine ca nu va laut permisul de conducere.

PS: Fiti mai vigilent pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea la nivel cu calea ferata - conditii oprire obligatorie mariustec mariustec Buna seara..astazi am trecut peste calea ferata care era prevazuta cu semafor(culoare alba) dar fara bariere si am fost oprit de un domn politist de la ... (vezi toată discuția)
Sanctionare trecere la nivel cu calea ferata fara bariere dianaanton dianaanton Am fost sanctionata ca am oprit dincolo de indicator la trecerea la nivel cu cale ferata fara bariera cu 9 puncte amenda si suspendarea permisului pe 90 de ... (vezi toată discuția)
Am circulat pe prelungirea ghencea spre centura, când sa traversez ... Petre1961 Petre1961 Am circulat pe Prelungirea Ghencea spre centura ,când sa traversez trecerea de cale ferata lucrătorul CFR al coborât bariera si am întrat în ea spărgând ... (vezi toată discuția)