avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sanctionare trecere la nivel cu calea ferata fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sanctionare trecere la nivel cu calea ferata fara bariere

Am fost sanctionata ca am oprit dincolo de indicator la trecerea la nivel cu cale ferata fara bariera cu 9 puncte amenda si suspendarea permisului pe 90 de zile.
conform OUG 195/2002 art 102alin.3 lit c :
neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune;
As avea castig de cauza daca contest avand in vedere ca in articol nu apare trecerea la nivel cu cale fereta fara bariera.
Codul rutier vechi sanctiona fapta cu amenda intre 9-20 punce si 6 puncte de penalizare, fara suspendarea permisului, dar acum nu mai gasesc fapta in nici un articol.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:04, 27 Mai 2016
Din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002

Art. 136. -

(1) La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure că din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar.


Art. 138. -

(1) Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;

b) semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune;

c) întâlneşte indicatorul "Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere", "Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere" sau "Oprire".

(2) Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoarele prevăzute la alin. (1) lit. c) sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

In cazul in care depuneti plangere contraventionala impotriva procesului verbal dPuteti avea sanse de contraventie puteti avea sanse de castig in cazul in care dob=vediti ca, pentru a avea vizibilitate maxima asupra caii ferate era necesara depasirea locului in care erau amplasate indicatoarele rutiere care semnalizau trecerea peste calea ferata.

ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un accident cu trenul la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată doar cu crucea sf. andrei. mi-a fost suspendat permisul pe trei luni fără drept de conducere, este corect? oana8989 oana8989 Bună ziua.La trecerea la nivel cu calea ferata semnalizata cu semnul Sf Andrei am avut un accident cu trenul din cauza vizibilității reduse.Mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere la nivel cu calea ferata industriala stoinupetre stoinupetre am primit o amenda de la politia circulatie cum ca : nu am oprit la trecerea la nivel cu calea ferata simpla fara bariere semnalizata prin indicatoare. In ... (vezi toată discuția)
Trecerea la nivel cu calea ferata - conditii oprire obligatorie mariustec mariustec Buna seara..astazi am trecut peste calea ferata care era prevazuta cu semafor(culoare alba) dar fara bariere si am fost oprit de un domn politist de la ... (vezi toată discuția)