avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Cadru didactic beneficiaza de concediu platit pentru ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Cadru didactic beneficiaza de concediu platit pentru inmormantarea soacrei ?

Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute. Anul acesta in luna iunie, sotia, care lucreaza in invatamant, in timp ce era in concediu de odihna a trebuit sa participe la inmormantarea soacrei ei, adica mama mea. Intrebarea este: ar fi avut dreptul la zile libere platite pentru asa ceva ? Nu a solicitat atunci, dar acuma ar fi tarziu sa ceara sa i se acorde zile libere platite, in cazul in care ar avea dreptul. In Legea 1/2011 a educatiei nationale si Legea 128/1997 privind Statutul cadrelor didactice nu am gasit asa ceva (sau nu am cautat bine). Am gasit in HG 250/1992 (privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariatilor din administratia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unitatile bugetare) asta, dar se aplica oare?: "Articolul 24 (1) În afara concediului de odihnă, salariaţii din administratia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unitatile bugetare au dreptul la zile de concediu platit, în cazul urmatoarelor evenimente familiale deosebite: a) căsătoria salariatului - 5 zile; b) nasterea sau căsătoria unui copil - 3 zile; c) decesul sotului sau al unei rude de până la gradul II a salariatului - 3 zile". In acest caz cred ca ar beneficia si sotie de 3 zile libere platite. Dar nu ar fi trebuit sa se prevada asa ceva in Legea educatiei sau Statutul cadrelor didactice sau a Normelor de aplicare. Deci aceasta e intrebarea: beneficiaza sau nu sotia de zile libere platite pentru inmormantarea soacrei ei. Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva si va doresc un weekend placut =D>
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 20:41, 18 Decembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit HG 250/1992 , pentru decesul soacrei nu se acorda zile libere platite.

Multumesc freelis, dar ar fi alt act normativ potrivit caruia ar avea acest drept ? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificati in Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate Învăţământ Preuniversitar înregistrat la M.M.F.P.S.P.V.-D.D.S. sub nr. 1483 din data de 13.11.2014.

[ link extern ]
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere deces in familie bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua, vreau sa stiu daca pentru decesul socrului functionarii publici beneficiaza de zile libere cu ocazia inmormantarii??? (vezi toată discuția)
Prima de nastere catalinm75 catalinm75 Buna ziua! Sotia mea va naste perioada 1-3 nov. Speram ca va fi totul bine. Precizez ca ea este angajata la stat, in invatamant. In afara de ... (vezi toată discuția)
Salariu bonus nastere copil oiselle oiselle Am urmatoarea situatie. Lucrez in invatamant. Dupa nasterea celui de-al doilea copil, am facut o cerere la locul de munca pentru salariul bonus, la care as fi ... (vezi toată discuția)