avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Romania

Buna seara. ca sa trec direct la subiect. m-am logodit cu o fata din Filipine. si as vrea sa o aduc aici sa ne casatorim. cei de la ambasada nu m-au lamurit.. exista 2 feluri de vize. (de scurta durata si de lunga durata) eu nu pot sa o obtin pe cea de lunga durata pentru ca inca nu suntem casatoriti. in ianuarie o sa vina aici in ro. pe baza la o viza de scurta sedere. acum am auzit ca dupa ce ne v-om casatori putem sa aplicam pentru un permis de sedere pe baza certificatului de casatorie. dar asta contrazice termeni vizei (viza de scurta sedere nu poate fi prelungita) insa am auzit ca este posibil. ma poate lamuri si pe mine cineva. as fi foarte recunoscator :( :(
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:54, 30 Decembrie 2015
De fapt in Spania e mai usor ca-n Romania, ca se aplica Directiva de libera circulatie a cetatenilor europeni si a membrilor lor de familie, care are conditii mai favorabile. Vezi [ link extern ]
Dupa ce obtineti permis de sedere in Romania, sotia va putea calatori cu dvs. in Spania si acolo o puteti inregistra la autoritatile spaniole.

Nu prea inteleg ce vrea sa sugereze tgeorgescu prin mesajul sau, insa fara permis de sedere in Romania nu poate intra in Spania decat cu viza spaniola. Ati putea cere si acolo reintregirea familiei, poate o fi mai simpla procedura ca la noi insa asta ar insemna sa se intoarca in Filipine si sa ceara de acolo viza pentru Spania.

Multi olandezi care nu-si pot aduce partenerele din tari indepartate apeleaza la "Belgie route", adica iau calea Belgiei (sau altui stat din UE) si-si reintregesc familia acolo, deoarece obligatiile din dreptul european sunt mult mai facil de indeplinit decat obligatiile prevazute de dreptul olandez pentru. In dreptul european trebuie dovedita relatia de parteneriat (concubinaj) sau se cere sa fie casatoriti, plus ca e suficient sa fie angajat in tara respectiva (16 ore pe saptamana sau mai mult) si a indeplinit ca prin farmec imediat conditia de a avea un venit suficient.

Similar, dreptul european poate fi si pentru alte cetatenii din UE mult mai lejer decat reintregirea familiei dupa dreptul din tara proprie.
multumesc mult! am cautat si in legatura cu spania.. dar e cam complicat pentru ca eu ne-fiind cetatean spaniol. o pot chema dar mai greu.. puteam face asta in legatura cu munca.. sa vina pe baza de contract dar ne costa mai mult. si am inteles ca pentru a ne casatori o s-ai trebuiasca niste acte tip DFA? ((Department of Foreign Affairs)) asta ca se ne putem casatori. acum mai toate sunt inchise fiind in apropierea revelionului. pentru ca trebuie ne-aparat sa intreb la primaria unde va avea loc cununia civila si la cel mai apropiat birou de imigrari la mine find la Alexandria
Calea cea mai simpla: casatoria-n Romania si pe urma imigrat in Spania in baza dreptului european. Tot ce i se va cere e sa fie membru de familie a unui cetatean european care are de munca acolo si sa aiba o asigurare medicala acceptata de Spania, detalii pe [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere Marian0189 Marian0189 Buna Ziua. eu sunt Marian si as avea o intrebare mai delicata. logodnica mea mai are putin si o sa ajunga in romania. acum pe 20 ianuarie. chestie sau problema ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Probleme întâmpinate cu viza soțului meu egiptean la ambasada româniei Crina99 Crina99 Sunt căsătorită cu un cetățean egiptean de un an și trei luni .căsătoria a fost încheiată în Egipt.Dupa căsătorie am venit în România pentru a ... (vezi toată discuția)