avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă FII SCHIMBAREA PE CARE DORESTI S-O VEZI IN LUME
Discuție deschisă în Discuţia la modă

FII SCHIMBAREA PE CARE DORESTI S-O VEZI IN LUME

FII SCHIMBAREA PE CARE DORESTI S-O VEZI IN LUME

Este nevoie de o revolutie interioara...de o schimbare a atitudinilor...reflexelor..si a conditionarilor inoculate in cursul regimurilor totalitare..daca dorim sa scapam de pacatul indiferentei..de inertie..de refuzul de a avea o atitudine... a gandi cu propria noastra minte...si de a actiona in consecinta..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Va ofer o informatie pentru astazi(atat de necesara)-pentru ca sa va faceti o evaluare a starii de sanatate )-sper ca va fi de bun augur o autoanaliza personala.


Spune-mi ce personalitate ai ca sa-ti spun ce boala poti avea
---------------------------------------------------------------
Cercetarile recente au scos la iveala faptul ca personalitatea noastra joaca un rol mult mai important in mentinerea sanatatii sau prevenirea bolilor decat s-a crezut pana acum.
Atunci cand vorbim despre cum se formeaza personalitatea, toata lumea este de acord ca experientele din primii ani de viata sunt definitorii si ca majoritatea trasaturilor umane sunt legate de gene.
Astfel, daca esti o persoana:

Impulsiva
-----------
- Cel mai mare pericol pentru aceasta personalitate il constituie ulcerul stomacal. Se pare ca impulsivii raspund stresului cu o productie mai mare decat cea normala de acid, declansand astfel ulcerul peptic.

Voioasa
--------
- Cea mai surprinzatoare descoperire facuta de cercetatori este ca oamenii bine dispusi mor mai repede. Contrar asteptarilor, voiosia si simtul umorului sunt invers proportionale cu longevitatea. O teorie sustine ca voiosii subapreciaza pericolele vietii si nu stiu sa faca fata situatiilor grele pe care nu le-au anticipat.

Nelinistita
-------------
- Oamenii nelinistiti sunt de trei ori mai predispusi spre a avea tensiunea arteriala mare. Femeile cu diverse fobii, cum ar fi cea de inaltime, sunt predispuse sa se imbolnaveasca de inima, tensiune si colesterol mari.

Agresiva
------------
- Comportamentul ostil ii predispune pe astfel de oameni la ateroscleroza, inflamatii cronice si boli de inima. Una din teorii explica aceste riscuri ca fiind datorate faptului ca agresivii raspund prompt si puternic stresului, mintal si psihologic, crescand astfel tensiunea arteriala si ritmul batailor inimii. Si nervosii se si vindeca mai greu.


Timida
------------
- Introvertitii sunt vulnerabili la infectiile virale si asta pentru ca au mai putin noduli limfatici activi, care ajuta la distrugerea virusurilor si a bacteriilor.


Optimista
------------
- Cei care vad mereu partea plina a paharului traiesc, in medie, cu 7 ani si jumatatea mai mult decat ceilalti. Si riscul de a muri prematur din cauza unei boli se reduce cu 55%. Unii cercetatori sunt de parere ca optimismul creste dorinta de viata, altii cred ca sociabilitatea joaca un rol cheie, scazand nivelul hormonului de stres, cortizonul.


Tacuta
------------
- Pentru ca astfel de persoane isi reprima mereu sentimentele, ele sunt mult mai predispuse sa se imbolnaveasca de cancer sau inima. Explicatia ar fi ca inima le bate mai tare, presiunea arteriala creste, vasele de sange se strang, toate acestea fiind daunatoare sistemului cardiovascular.


Onesta
-----------
- Aceasta este trasatura care este asociata cu viata lunga, cu un efect vizibil asupra longevitatii prin mentinerea unei tensiuni arteriale normale si a colesterolului . Oamenii cinstiti evita riscul si, cel mai probabil, iau decizii sanatoase.

Nevrotica
---------------
- Si daca nu era indeajuns de greu sa fii nevrotic, acum mai trebuie sa ai grija si la astm, dureri de cap, ulcer la stomac sau boli de inima. Explicatia este ca cei care au o astfel de personalitate prefera sa se invinovateasca si sa fie ostili, decat sa ceara ajutorul atunci cand au nevoie. Din aceasta cauza sunt mai stresati, au un sistem imunitar slabit si sunt mult mai vulnerabil in fata bolilor.


Extrovertita
----------------
- La fel ca si optimistele, extrovertitele sunt mai ferite de bolile de inima si isi revin mai repede dupa o boala. Asta pentru ca sunt mai putin stresate, dar exista si mai multe sanse ca ele sa fie obeze spre deosebire de nevrotice.
Pesimista - Cei care vad mai mereu partea goala a paharului, au cu 19% mai multe sanse sa moara devreme. Tot acesti oameni risca sa se aleaga si cu boala Parkinson. Cercetarii nu au reusit inca sa dea si o explicatie pentru care anxietatea si pesimismul pot declansa aceasta boala.




Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
rodica_post, utilizator
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 11:19, 28 Iulie 2009
=D>Propun s-o lasam asa cum a picat ...Nu de alta , dar cadem in pesimism!:D






FII SCHIMBAREA PE CARE DORESTI S-O VEZI IN LUME

citez din nou:--"Este nevoie de o revolutie interioara...de o schimbare a atitudinilor...reflexelor..si a conditionarilor inoculate in cursul regimurilor totalitare..daca dorim sa scapam de pacatul indiferentei..de inertie..de refuzul de a avea o atitudine... a gandi cu propria noastra minte...si de a actiona in consecinta.. "



Fiinta umana nu dispune de mai multe campuri ci doar de unul, care poate fi polarizat pozitiv sau negativ..pe iubire sau ura..

RESPECTATI DACA DORITI SA FITI RESPECTAT !

-Intr-o lume intelectuala,acest mesaj trebuia sa aiba cu totul alte efecte .-parerea mea-.
Polemici in lumea care a trecut macar un an printr-o universitate ori facultate(de orice tip),inseamna ca acolo nu a existat interes si pentru socializare .
Psihologia umana este greu de inteles de cei cu rang intelectual.
De ce ????
Voi raspunde sub forma unei glume publicitare : - " berghenbier " (prietenii stiu de ce ).

Nu inteleg un singur fapt care se petrece aici :

-Care este motivul pentru care mesajele contin foarte mult acid antisocial ?

Sincer m-as bucura daca ar exista cineva sa ofere un raspuns civilizat fara atacuri directe ori indirecte.

Comunicarea poate sa fie un bun indrumator catre socializare virtuala fara a jigni ori altera imaginea cuiva doar pentru simplul fapt ca esti un user nou pe acest site.

Pretul omeniei se pierde odata cu incercarea de a calca in picioare pe toti acei care incearca sa faca ceva in societate !

Va multumesc anticipat pentru comentariile dumneavoastra - indiferent de forma in care va fi formulat .

Cu respect si consideratie,
rodica_post
Cum poti invinge stresul cotidian.

1.Echilibrati-va nevoile. Sanatatea mintala este esentiala pentru sanatatea intregului organism. Iar stresul afecteaza nu numai modul in care ne simtim, ci insasi functionarea corpului.

Specialistii recomanda sa nu neglijati sa faceti activitate fizica, sa mancati sanatos (poate e momentul unei diete de detoxifiere).
Somnul e, de asemenea, foarte important.
Culcati-va, daca se poate, inainte de miezul noptii, ca sa prindeti orele de somn cele mai odihnitoare.

N-ar fi rau sa incercati niste stress management - o serie de tehnici care ajuta la reducerea, prevenirea si tratarea simptomelor stresului.
Ideea e ca, daca reusiti sa va ingrijiti de toate aceste nevoi ale organismului, va veti ajuta sa aveti in continuare o minte sanatoasa intr-un corp sanatos, in ciuda greutatilor prin care e posibil sa treceti. Iar sanatatea este foarte importanta daca vreti sa puteti avea grija de voi si de familiile voastre.

2. Inconjurati-va de oameni care va pot oferi sprijin. In lumea urbana moderna suntem din ce in ce mai tentati sa neglijam relatiile cu familia si prietenii.

Avem timp putin, lucruri multe de facut, treburi de rezolvat si asa mai departe.
Dar asa-numita retea de sprijin sau de suport, formata din membrii apropiati ai familiei si din prieteni, ne poate ajuta sa facem fata cu bine situatiilor stresante.

Asa ca faceti-va timp pentru intalniri si discutii cu cei in care aveti incredere si care stiti ca va doresc binele. Incurajarile si sfaturile pe care le veti primi din partea lor, ori fie si numai faptul ca puteti sa discutati cu cineva dispus sa va asculte cu intelegere si prietenie, va vor ajuta sa ganditi pozitiv.

3. Concentrati-va asupra lucrurilor pozitive, luminoase.
Evitati activitatile care va pot starni, intretine sau adanci starea de stres.


Spre exemplu, in conditiile in care suntem bombardatI zilnic cu stiri negative despre economie, ati putea sa incercati sa dati mai putina atentie informatiilor din presa si de pe internet despre criza economica sau alte subiecte stresante.

Exista multe alte activitati mai relaxante. De pilda ati putea sa ascultati muzica, sa cititi o carte, sa stati mai mult pe eva.ro (sic), sa vedeti un film.

Si incercati sa duceti conversatiile cu prietenii, familia sau colegii in zone care sa nu se intersecteze prea mult cu subiectele cu potential stresant sau negativ.

4. Socializati, iesiti in lume, distrati-va.
Daca bugetul e restrans in aceasta perioada exista o gramada de lucruri distractive si relaxante care nu costa mult: invitati-va prietenii si familia sa vedeti impreuna, acasa, un film, sau jucati un joc (mie, unuia, mi-e tare dor de partidele de carti si rummy).

Faceti o excursie in afara localitatii, iesiti la un gratar sau pur si simplu plimbati-va prin oras (ok, aceasta din urma activitate s-ar putea transforma intr-un izvor de stres, dar ideea e sa incercati sa nu va enervati sau sa va tensionati; asa ca alegeti zone fara gunoaie si neamuri proaste).

Unele dintre activitatile mele preferate de socializare sunt iesirile cu prietenii la biliard sau bowling. Nu va faceti probleme daca nu stapaniti prea bine jocul si in tot cazul asigurati-va ca partenerul nu va lasa pe tusa - nu va transformati in fata care urmareste jocul de pe margine, plictisitI, cu un cico intr-o mana si o falca in cealalta.

5. Incearcati sa va dati seama cand aveti nevoie de sprijin suplimentar. Cu alte cuvinte, e posibil ca uneori stresul sa fie asa de puternic, incat toate solutiile de mai sus sa nu functioneze. Nu va negati problemele, ci, in schimb, acordati atentie modului in care va simtiti. Iar atunci cand ajungeti intr-un punct de cumpana in ciuda faptului ca incercati sa faceti lucruri relaxante si placute, inseamna ca trebuie sa apelati la persoane calificate sa va ajute.

Puteti apela, de exemplu, la preot, la medicul de familie (care va poate ajuta nemijlocit ori va poate trimite la un specialist), sau la un psihoterapeut.

Diversi specialisti in psihoterapie de la noi spun ca, in general, femeile sunt mai dispuse decat barbatii sa caute ajutor de specialitate. Asta pentru ca femeile sunt mai dispuse sa-si asume vulnerabilitatile. Totusi, exista, inca, in Romania, multe persoane care ezita sa apeleze la un psiholog sau psihiatru - poate din rusine si din cauza stigmei asociate celor care au probleme


P.S.-un sfat prietenesc nu strica niciodata.


va multumesc pentru intelegere.
Sanatatea este mai presus decat toate.

Filozofia vietii
-citate celebre pentru definitiile vietii-

O ZI MINUNATA !

Avand in vedere faptul ca putem influenta pe cineva in orice moment, inseamna ca influentele se datoreaza, in principal, caracterului unei persoane.
Daca practici stapanirea de sine, rabdarea, obiectivitatea, pastrarea distantei sau apropierea, daca predomina toanele, irascibilitatea, suspiciunea, adevarul sau minciuna, acestea se vor reflecta, intr-un mod sau altul, in comportamentul de zi cu zi - si, la un moment dat, in impactul pe care il ai asupra celor din jur.
De aceea, este bine sa fim constienti de comportamentul nostru si, implicit, de influenta pe care o exercitam.
...............................................................................................................................................................................
'Trecutul e o incapere din prezent in care intram mai rar.
--------------------------------------------------------------------
N-avem decat sa deschidem o usa, atat, si suntem in trecut, iar usa asta se deschide singura foarte des.
Oamenii despartiti n-au prezent, nici viitor comun pentru ca sunt marcati de evenimentele vietii lor.
Pe terenul vietii este indicat sa fie cel putin doi luptatori pentru ca ,
-"unde-i Unu' ...nu-i putere ...
-.unde's doi...puterea creste."
Cei singuri,au numai un biet trecut din care, daca-l tot pigulesc si-l tot vantura, in loc sa-l lase sa-si doarma somnul, fac un venin al prezentului.

Si de venin nu duce nimeni lipsa …


('Cu minte este acela care vede mai intai locul în care va ajunge sageata sa.'-(proverb arab) -


CITATE DESPRE INCREDERE

1. Ai încredere doar în tine şi nimeni nu te va înşela. -( Thomas Fuller)
2. Să nu ai încredere în noroc până nu intri în mormânt.
3. Să nu ai încredere în acela care şi-a călcat o dată cuvântul. - (William Shakespeare)
4. E mai ruşinos să nu ai încredere într-un prieten decât să fii înşelat de acei carora le-ai oferit votul de incredere(valabil pentru politicienii nostri)


CITATE DESPRE DRAGOSTE

1. Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata. - (John Gay)
2. Adesea, oamenii uita ca una din componentele importante ale dragostei este vointa de a iubi.
3. Afectiunea este germenele pasiunii. Pasiunea este germenele celei mai perfecte iubiri.
4. Cand dragostea vorbeste, vocile tuturor zeilor parca fi adormite in armonia raiului.
5.-Afectiunea este germenele pasiunii. Pasiunea este germenele celei mai perfecte iubiri.

6. Cand iubesti puternic, gasesti intotdeauna ceva nou in persoana iubita. - (Pascal)
7.-Ce e dragostea? Nevoia de a iesi din tine insuti. - (Charles Baudelaire)

8. Cine poate pune frau indragostitilor si sa dea legi ? -( Petrarca)

9. Cine umbla dupa iubire, n-o va gasi; cine-o da, o primeste inapoi.

10. Credinta castiga cel mai mult, umilinta primeste cel mai mult, dragostea insa lucreaza cel mai mult.


CITATE DESPRE CASNICIE

1.Căsnicia este un act de fantastică voinţă şi încredere în femeie. - (Henryk Sienkiewicz)
2. Căsnicia este partea întunecată a lunii de miere. - (Leonid Sukhorukov)
3. Căsnicia este o poveste de dragoste în care eroina moare în primul capitol. - (Cecilia Egan)
4. Căsnicia - vazuta de veterani( o cunosc bine) - este procesul continuu al bataliei cu " valtorile " vietii
.


CITATE DESPRE CARACTER

1. Caracterul constă în tăria hotărârii cu care cineva vrea să facă ceva şi pune acel ceva în execuţie.(Kant)
2. Hotărârea, dreptatea, exemplul şi sinceritatea alcătuiesc ceea ce noi numim caracter. El este temelia demnităţii personale. - (La Rochefoucauld)
3. Caracterul este temelia demnităţii personale. -( La Rochefoucauld)
4. Caracterul este izvorul vieţii din care curge personalitatea oricarui om.



CITATE DESPRE PRIETENIE


1. Prietenia este una din mângâierile vieţii. -( Gala Galaction)
2. Prietenia este închisoarea sufletului de bună voie în trup străin. - (Dimitrie Cantemir)
3. Prietenia înseamnă a fi frate şi soră, două suflete ce se ating fără să se confunde, doau degete ale aceleiaşi mâini. -( Victor Hugo)
4. Prietenia este egalitate armonioasă. -( Pitagora)
5. Imi place sa am prieteni multi -insa sa fie sinceri ,fideli si constanti .


6.-Prietenia este o plantă cu creştere lentă şi trebuie să îndure şi să reziste la şocurile adversităţii înainte de a fi îndreptăţită la acest apelativ. -( George Washington)


7. Prietenia este o relaţie interpersonală care se bazează pe încredere, cinste, toleranţă. -( A. von Kotzebue)


7. Prietenia constă în a şti că ai un ajutor în ORICE MOMENT CRITIC ORI PLACUT IN VIATA TA(la bine si la rau-mereu aproape .....vezi antena 1....ca o gluma de final )


CITATE DESPRE MELANCOLIE

1. Melancolia este puntea care te conduce spre “negru”. -( Ioana Bitoleanu)
2. Melancolia e sentimentul că nefericirea are să te copleşească chiar în mijlocul paradisului. - (Emil Cioran)
3. Melancolia este o reducţie la zero a capacităţii noastre înnăscute de a ne autoiluziona. - (Lucian Blaga)
4. Melancolia este fericirea de a fi trist. -( Victor Hugo)

CE ESTE ORIGINALITATEA


1. Originalitatea, independenţa gândirii noastre, cere în primul rând existenţa unei Gândiri unitare, conştiente şi puternice. - Grigore Moisil
2. Originalitatea nu constă în a spune ce nu a mai spus nimeni, ci în a spune exact ceea ce gândeşti tu însuţi. - James Stephens
3. Originalitatea este suma totală a gândirii unui om sau a scrierilor [...]


CE ESTE TRECUTUL...



1. Trecutul este cel mai bun profet al viitorului. - Byron
2. Trecutul este uşa viitorului. - Bogdan Petriceicu Haşdeu
3. Trecutul înseamnă legitimare şi justificare. Fără trecut nu mai putem
fi siguri de nimic. - Lucian Boia
4. Trecutul e o încăpere din prezent unde intrăm mai rar. N-avem decât să deschidem o uşă, atât şi suntem în [...]


CE ESTE CURAJUL

1. Curajul este, aş zice, o frică în care s-a pus ordine; ceea ce te ajută să te agăţi de partea de frică unde pierderile sunt mai mici. - Octavian Paler
2. Curajul nu este doar o altă virtute, ci forma pe care o adoptă virtuţile ajunse la limita încercărilor. - Cyril Connolly
3. Curajul este vederea [...]

CITATE IN LIMBA LATINA /ROMANA

1. Carpe diem (Horaţiu) - Trăieşte-ţi ziua (îndemn de a trăi intens clipa prezentă, singura certă).
2. Casus belli - Caz de război (situaţie în care un stat se vede constrâns să declare război altui stat).
3. Caveant consules ne quid detrimenti reipublicae capiat! - Consulii să ia măsuri ca republicii să nu i se aducă vreun [...]
4. Barba non facit philosophum (Plutarh) - Barba (singură) nu te face filosof.
5. Beati pauperes spiritu - Fericiţi cei săraci cu duhul.
6. Beatus, qui prodest, quibus potest - Fericit este cel care se face util prin ajutorul dat.
7. Bellum omnium contra omnes (Thomas Hobbes) - Războiul tuturora împotriva tuturor (starea omenirii înainte de organizarea socetăţii).
8.A bovi maiori discat arare minor - De la boul mai vârstnic să înveţe cel mai tânăr să are.
9. A dicto sencundum quid ad dictum simpliciter non valet consequentia - De la o afirmaţie relativă către o afirmaţie pur şi simplu consedinţa nu este valabilă (Principiu al dialecticii scolastice, conform căruia în concluzie nu realizezi nimic (valabil pentru spete in instanta)






Căsătoria e o loterie; ea presupune o înţelegere perfectă; o legătură absolută şi durabilă între două fiinţe care continuă totuşi să ducă o existenţă psihologică separată. -(Marie-Anne Desmarest)
A fi îndrăgostit de cineva înseamna mult mai mult decât a fi stăpinit de un sentiment copleşitor - înseamnă a lua o hotărâre, a face o judecată, a te angaja printr-o promisiune. Dacă dragostea ar fi doar un sentiment nestatornic n-ar exista nici o bază pentru făgăduinţa de a iubi pe cineva pe toata durata vietii. Sentimentele vin şi se duc. Cum aş putea promite statornicie dacă m-aş baza numai pe ele, fără să mă biziuesc pe judecata minţii şi pe voinţa caracterului? -(Erich Fromm)
Acum iubirea începe să înveţe ce înseamnă răbdarea şi iertarea, încrederea şi cinstea, altruismul, consecvenţa, curajul şi dăruirea. Sunt itele din care se ţese o căsnicie. -(Charlotte Gray)
Fie ca toate greşelile şi nereuşitele să ne înveţe să ne iubim şi mai frumos. Iubirea între doi oameni...este întâlnirea între două singurătăţi care se ocrotesc şi îşi ţin companie. -(Rainer Maria Rilke).

Ce minunat ar fi sa spui mereu......

Ai cei mai frumoşi ochi din lume fiind ochii Clipei mele şi cred în ei.
Te-am regăsit abia în amurgul sentimental al vieţii doar ca să te întreb câte priviri s-au pierdut naufragiind în tine, câte şoapte ai spart în sufletul tău, câte speranţe ai ars pe jarul dorinţelor dăruite deşertăciunii trupeşti, câte şi mai câte..... dar am uitat să te întreb de ce?
Doar fiindcă nu ne-am întâlnit la Timpul de la colţul străzii Destinului atunci când ar fi trebuit? -
----------------------------------------------------------------------------------------------------(Sorin Cerin)
Deodată a început să fulgere cu gânduri uitate sau risipite, albe, negre la început, multicolore pe urmă. S-a stârnit o furtună sentimentală cum nu mi-a mai fost dat să văd vreodată. ªi ploua cu suflete trecute peste cimitirul gândurilor mele cu nume de Deşertăciunea Învierii, unde un loc de veci e mai ieftin decât unul de o clipă fiindcă, viaţa e mai mică decât o clipă de Univers, prin care trecem.
-----------------------------------------------------------------------(Sorin Cerin)
Să fim optimişti, iubirea mea cea mare, fiindcă avem de partea noastră clipa şi nu Destinul, fiindcă avem eternitatea acestei clipe şi nu timpul, fiindcă ne avem pe noi, acum şi aici, şi nicăieri în urma clipei, fiindcă va ninge cu timp, şi această urmă va fi îngropată de stele căzătoare, devenind o amintire a unei lumi trecute.
..............................................................................................(Sorin Cerin)
Sunt bolnav de iubire, sunt bolnav de clipele Destinului tău ce se află în inima mea care împarte cele două eternităţi ale noastre în timpi şi spaţii ale dorinţelor şi sentimentelor noastre nesfârşite.
...............................................................................................(Sorin Cerin)
Tu eşti catedrala de care am nevoie, iubirea mea, pentru mântuirea propriei mele existenţe.
...............................................................................................(Sorin Cerin)
Atunci când privesc în străfundurile fiinţei tale, iubindu-te atât de mult, îl privesc şi îl simt pe Dumnezeu, amintindu-mi de una dintre imaginile sale atât de dragi mie: chipul tău!
...............................................................................................(Sorin Cerin)
Poate fi ceva mai important decât iubirea? Doar aceasta poate înfrunta praful deşertăciunii.
...............................................................................................(Sorin Cerin)
Totul este deşertăciune în afară de iubire. Războaiele, structuralizările sociale bolnave, mizeriile acestei lumi se datorează înstrăinării oamenilor de sinele lor care este Iubire şi atât.
...............................................................................................(Sorin Cerin)

Noi nu suntem nimic altceva decât iubire şi în urma noastră nu rămâne nimic altceva decât tot iubirea pe care am lăsat-o acestei lumi şi atât. Restul se şterge cu buretele deşertăciunii pe tabla uitării. Asta suntem noi! Iar cei care nu au trăit o Mare Iubire înseamnă că nici nu s-au născut vreodată pe acest tărâm.
..............................................................................................(Sorin Cerin)
==========================================================================================
Dacă găseşti un drum fără obstacole, probabil că drumul acela nu duce nicăieri.
(J.F.Kennedy)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O nuntă nu înseamnă numai flori sunet de clopote, sau lumânări, muzică sau dantelă. Nu e nevoie de o mare de oaspeţi sau pavilioane luxoase. E nevoie ca doi oameni să îndrăznească să lase o viaţă şi să înceapă alta - încrezători în răbdarea, iubirea şi puterea de a rezista încercărilor anilor.
(Pam Brown)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
În înţelegerea destinului comun, în sentimentul statorniciei stă sfinţenia, frumuseţea căsătoriei, ceea ce ne ajută să îndurăm mai uşor durerea, să trăim mai intens fericirea, şi să ducem la desăvârşire natura umană.
(Fanny Lewald)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Soarele aduce un nou început pe care luna îl ţine în întuneric. Ca în cer, aşa şi pe pământ, căci nu există pe lume vraja mai frumoasă decât doi oameni uniţi prin dragoste.
(Urare Wiccana)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


A iubi înseamnă a înceta să trăieşti pentru tine, a face ca toate sentimentele omeneşti, teama, speranţa, durerea, bucuria, plăcerea să nu depindă decât de o singură fiinţă; înseamnă a te cufunda în infinit, a nu găsi nici o limită simţirii, a-ţi închina viaţa unei fiinţe în aşa fel încât să nu trăieşti şi să nu gândeşti decât pentru a o face fericită; a turna măreţie în înjosire, a găsi alinare în lacrimi îndurerate, plăcere în suferinţa şi suferinţa în plăcere; adică a întruni în sine toate contradicţiile.
(Balzac)
--------------------------------------------------------------
Nu credeam să vii acum, la vârsta şi ceasul acestei Iluzii a Vieţii, dar îţi spun printre gratiile acesteea cât de mult Te Iubesc şi să nu te îndoieşti niciodată de mine.
(Sorin Cerin)
----------------------------------------------------------------
Când iubeşti pe cineva, simţi nevoia să-ţi fie aproape. Să i te poţi confesa, să râdeţi împreună. E aproape la fel de important ca aerul.
(Rosamunde Pilche)
-------------------------------------------------------------------
Sufletul pereche este ceea ce aspirăm noi şi am vrea să înţelegem despre noi, este ceea ce considerăm a fi perfecţiune, puritate şi nemărginire la propria noastră fiinţă.
(Sorin Cerin)
---------------------------------------------------------------------
CE ESTE VIATA ,

1. Viaţa este o poveste cu zâne care îşi pierd puterile magice atunci când creştem mari. - Robert Lalonde
2. Viaţa este un exerciţiu continuu pentru rezolvarea creativă a problemelor. - Michael J. Gelb
3. Viaţa este o serie de experienţe, fiecare dintre ele ne face mai mari, chiar dacă uneori este greu să ne dăm seama [...]

1. Viaţa este o şcoală a probabilităţilor. - Walter Bagehot
2. Viaţa este piatra de încercare a cuvintelor. - Alessandro Manzoni
3. Viaţa nu este ce ai trăit, ci ce îţi aminteşti că ai trăit şi cum ţi-o aminteşti pentru a o povesti. - Gabriel Garcia Marquez
4. Viaţa este o ţesătură de dorinţe. Marius Dobrin -

5. Viaţa este un joc dur şi halucinant, viaţa înseamnă salturi cu paraşuta, înseamnă risc, înseamnă să cazi şi să te ridici, înseamnă alpinism, înseamnă voinţa de a ajunge în punctul tău cel mai înalt şi a te simţi nemulţumit şi neliniştit când nu reuşeşti să o faci. - Paulo Coelho - Unsprezece minute

6. Viaţa este o curgere, este un fluviu, este o mişcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înşişi reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viaţa este o continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viaţa este mai abundentă. Iar o viaţă abundentă aduce cu sine [...]


CE ESTE SUFLETUL..?

1. ªi sufletul? Un abur care trăieşte şi el şi se tot plimbă. - Marin Preda
2. Sufletul este ceea ce-l doare pe om atunci când întreg trupul său este sănătos. - Andrei Kuraev
3. Sufletul - o confluenţă a intimităţilor şi a infirmităţilor noastre. - Vasile Ghica
4. Sufletul este unica valoare a omului.


CE ESTE ADEVARUL

1. Adevărul este ceea ce trece testul experienţei. - Albert Einstein
2. Adevărul este o doamnă sfioasă, mult prea binecrescută pentru a te pocni în cap şi a te trage în peştera ei. Ea este acolo, dar oamenii trebuie să o dorească şi să o caute. - William F. Buckley Jr.
3. Adevărul este un mare flirt.



1.Adevarul e ca focul:cand cauti sa-l descoperi arde.
2. Adevărul este o flacără atât de luminoasă încât mulţi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii închid ochii ca să nu-l vadă, iar alţii fug ca să nu fie arşi. - Goethe
3. Adevărul este un fruct care nu trebuie cules decât atunci când este complet copt. –



Aceste citate pot sa influienteze viata tuturor .

Filozofia vietii se invata treptat precum alfabetul in stadiu prescolar .

Nu trebuie decat sa citesti si sa imbini teoria cu practica.

SUCCES SI REALIZARI -tuturor acelor care vor avea curiozitatea sa aplice orice citat care i se potriveste.




cu respect,
rodica_post
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
rodica_post, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maxime in limba romana. ContSters98251 ContSters98251 Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta. Albert Schweitzer (vezi toată discuția)
Intrebari despre viata si iubire BX BX Cand o inima a fost inghetata de durere, calea catre distrugere mai poate fi evitata sau este ceva predestinat ? Vietile noastre urmeaza o cale foarte lunga si ... (vezi toată discuția)
Citate si poezii de dragoste ContSters74561 ContSters74561 • Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire... • Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet ranit si apoi ... (vezi toată discuția)