avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de credit nevoi personale

Buna ziua,

Am o problema cu un credit si as aprecia cateva sfaturi de specialitate. Problema este urmatoarea: in 2008 o cunostinta de-a mea a luat un imprumut de la banca in valoare de 100.000 de euro. Eu am fost de acord sa devin coplatitor, iar alaturi de mine au garantat acest credit si alti doi garanti, care au ipotecat in favoarea bancii un imobil pe care il aveau in coproprietate. Aceasta cunostinta a mea era o persoana mai in varsta, iar in anul 2012 a murit. Asigurarea de viata, necesara pentru a obtine acest credit, a fost facuta pe mine in calitate de coplatitor, si nu pe imprumutat. Pe data de 23 dec. 2015, mi-au fost poprite conturile si am primit o somatie de la un executor. Garantii sunt de acord sa vanda terenul ipotecat pentru a acoperi o parte din credit. In aceasta situatie:
1. Pot invoca pe calea contestatiei la executare nulitatea contractului de credit, intrucat asigurarea de viata trebuia incheiata pe numele imprumutatului si nu al meu?
2. Ce pot face ca banca sa execute mai intai garantia adusa de cei doi garanti? 3. In acest caz, eu am calitate de fideiusor? (mentionez ca nu am semnat niciun contract de fideiusiune, spre deosebire de cei doi garanti care au un contract de ipoteca cu banca)

Va multumesc anticipat pentru atentia acordata problemei mele.
Cel mai recent răspuns: Rodi_18_09 , utilizator 11:38, 27 Decembrie 2015
Dvs ca si coplatitor aveati aceleasi obligatii ca si imprumutatul, nu stiu de ce ati acceptat sa va faceti dvs o asigurare, in niciun caz nu e motiv de nulitate, ati asigurat ce ati vrut dvs.
Ca sunt garantii sau nu de acord, imobilul se va vinde si oricum nu se acopera datoria, asa ca nu veti obtine ca bunurile si veniturile dvs sa nu fie urmarite.

Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea in urma unei fideiusiuni poate "ataca" imobil ipotecat? ContSters205719 ContSters205719 Buna! Am urmatoarea situatie: in calitate de administrator la un SRL (2 asociati) am semnat in 2011 un contract de fideiusiune, actualizat anual prin acte ... (vezi toată discuția)
Fidejusor=codebitor in cazul unui credit ipotecar??? topina topina - exista diferenta intre fidejusor si codebitor in cazul unui ctr. ipotecar? - in 2007 am incheiat un ctr de credit ipotecar, imprumutantul semnand prin ... (vezi toată discuția)
Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)