avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... test poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

test poligraf

Buna ziua. Am avut o plangere la politie de inselaciune care acum s-a transformat in abuz de incredere. In opinia mea nu este nici una nici alta . O ruda mi-a dat o suma de bani sa o pastrez si daca am nevoie sa ma folosesc de ea iar cand o cere sa o dau inapoi. La data cand mi-a cerut-o nu am avut toata suma dar i-am dat o parte din urmand ca in scurt timp sa-i dau toata suma . I-am dat banii pe 18.02 intelegandu-ne ca intr-o luna sa dau si diferenta. Pe 25.02 am primit citatie de la politie ca am plangere penala de inselaciune. Nu m-am prezentat iar prin mai m-am trezit la 7 dimineata cu doi politisti la usa din orasul respectiv care e cam la 60 km de bucuresti care dupa ce am stat de vorba , i-am invitat in casa , mi-au lasat o alta citatie cu un alt numar de dosar pe aceiasi invinuire. M-am dus cu avocat si am dat declaratie . La unul din martori sau dus la usa unul dintre politisti cu cel care a facut reclamatia spunandui ca are obligatia sa vina la politie sa dea declaratie fara insa ai lasa vreo citatie. Acum ma suna avocatul care mi se pare cam dubios si imi spune ca s-a inceput urmarirea penala pe abuz de incredere si ca a primit el mail cu citatie sa ma prezint eu si toti martorii sa dau declaratii. Eu stiu de la un politist ca citarea nu este legala decat daca se face prin posta . Mi-a spus ca altfel nu este valabila din punct de vedere legal. Si primesc un sms de la avocat ca trebuie in aceeasi zi sa merg la Alexandria la testul poligraf. Intai la testul poligraf si apoi la politie pentru declaratii cu toti martorii . Sfatul lui este ca nu trebuie sa suparam anchetatorii ca ii fac lui reclamatie. L-am intrebat daca ma ajuta testul poligraf el a zis ca da , dar eu m-am interesat si am aflat ca nu , chiar daca iese bine nu ma ajuta , dar daca domnul politist a zis noi nu putem sa ne opunem. Eu stiu ca numai anumite orase au test poligraf si Alexandria nu se afla printre ele . Cel mai apropiat de orasul respectiv este Bucuresti. Eu am facut dovada la politie ca am dat o suma de bani , numai ca ei contesta asta si contesta si faptul ca mi-au dat suma respectiva ca vor dobanda la ea . I-am aratat polistului un sms in care vorbea respectivul de dobanda.
Nu stiu ce sa fac iar avocatul m-a deziluzionat teribil. Culmea ca il mai am si intr-un alt proces care abia a ainceput.
Ce sfat imi dati? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 02:16, 29 Iulie 2009
Va multumesc mult pentru precizari. Concluzia pe care am tras-o este urmatoarea : nu fac testul poligraf la Alexandria din doua motive : 1. el are relatii acolo deoarece cu ceva timp in urma a scos pasapoarte de acolo fara ca cei in cauza sa fie prezenti si 2. din ce mi-ati prezentat altele sunt locurile unde se fac teste . In privinta avocatului ma mai gandesc dupa ce ma vad azi cu el . Ca citare vreau sa va spun ca pe o singura citatie eram trecuta si eu si martorii (cea care a venit pe mail la aavocat ) . Dar au citat ca martori si pe parintii mei care dupa cate m-am uitat prin legi nu sunt obligati sa dea declaratii fiind rude apropiate . Probabil ca o sa ma duc cu un martor sa dea declaratie iar pe celalalt sa il citeze ei separat. In ceea ce priveste comportmentul polistului care se plimba pe la toti cu reclamantul de mana inclusiv la mine la usa o sa-i fac reclamatie. Ar mai fi de adaugat ca baiatul aluia care mi-a facut plangere a ridicat dobanda anuntandu-ma ca am mai multi bani sa-i dau iar cel care mi-a facut reclamatia a venit la mine la usa cu scandal si am chemat politia. As mai avea o singura dilema , eu am vrut sa ii mai trimit bani aluia deoarece mai am sa-i dau iar avocatul mi-a zis ca sub nici o forma sa nu ii mai trimt deoarece nu e bine . Ce sfat aveti pentru mine? Va multumesc mult de tot tuturor celor care mi-ati raspuns .
Am dat o singura declaratie si atat. Nu m-a chemat nimeni sa semnez nimic si nici nu mi s-a adus la cunostinta nimic . M-am trezir cu telefon de la avocat cum ca a fost contactat telefonic de politist care i-a spus ca a inceput urmarirea penala si ca am fost citata la el pe mail sa merg la politie si eu si martorii. Plus ca avocatul a zis ca daca tot mergem sa facem in aceeiasi zi si testul poligraf , ca sa .............. Am primit un sms de la avocat ieri prin care imi spune ca isi face datoria morala sa ma anunte ca am fost programata marti la poligraf si dupa aceea sa merg la politie sa dau declaratii...... Am incercat sa il sun si nu mi-a raspuns si tot printr-un sms ma anunta ca nu este in Buc si ca se intoarce azo pe la 12 si luam legatura. Ma surprinde rau comportamentul lui ..... el nu era asa . Coincidenta face ca de cand a venit baiatul lui ala in tara care are dosar in Spania de trafic de droguri s-a schimbat si ma tot intreb daca nu cumva au luat legatura .....
Multumesc pentru raspuns. Da as dori sa stiu mai multe despre etapele care trebuie parcurse pana la testul poligraf. Si daca este normal ca in aceeasi zi sa ma duc si la testul poligraf si la politie sa dau declaratie. De asemenea nimeni nu mi-a spus ca nu ar trebui sa consum ceva sau ceva de genul asta . Mi se pare o bataie de joc mai ales ca acolo la Alexandria stiu sigur ca asta are relatii la politie.
Buna ziua.Interesanta pozitia dvs fata de avocatul,care evident "va lucreaza"Privitor la restituirea sumelor financiare atentie maxima ,incercati sa o realizati cu o dovada ,chitanta cu martori .dar detineti documente incheiate cu ocazia preluarii imprumutului ,unde sunt mentionate conditiile si termenii imprumutului?in conditiile in care nu exista documente care cat de cat sa precizeze realitatea imprumutului,puteti fi acuzata - tot fara probe legale ,ca a-ti imprumutat sume astronomice.Atentie mare la maniera in care rezolvati beleaua,mai ales daca avocatul va comunica sms-uri dar este mai reticent ca inainte...exista posibilitatea ,doamne fereste ,nu ca nu se intampla frecvent asa ceva,sa fi acceptata vreo propunere mai neortodoxa de la partea pretinsa adversa.Atentie totodata cu poligraful,precizati-va concret pozitia,ca doamne fereste ,traim in Romania si va mai treziti ca rezultatele testului va sunt defavorabile .Este foarte adevarat cu substantele care pot influenta concluziile testului ,care depinde foarte mult inclusiv de starea emotionala .Cantariti bine de tot atuurile in favoarea dvs,ganditi bine realul scop al sfaturilor avocatului,si in final ganditi de 2 ori si purcedeti o singura data.Succes !
Multumesc mult . Dar e bine sa ii trimit bani sau nu ? Cu dovada binentels nu fara . Nu exista nici un contract intre noi , si eu daca a facut plangere nu i-am mai trimis bani desi o parte din ei i-am dat . Dar daca avocatul a zis sa nu ii mai dau nu i-am mai dat. Altfel eu ii trimiteam mereu , cum faceam rost ii trimitem si sigur pana acum stingeam suma pe care am sa i-o dau nu cea pe care pretinde el ca am sa i-o dau . El nu a prezentat nici o dovada ca am suma aia insa eu am prezentat dovada sumei pe care eu am sa i-o dau.

Alte discuții în legătură

Testul poligraf ContSters211662 ContSters211662 Am si eu o nelamurire ...... Cum se pun intrebarile la detectorul de minciuni ? Cam cate intrebari se pun la detector ? Exista un numar de intrebari standard ... (vezi toată discuția)
Poligraf ragaliemariana ragaliemariana Va rog unde gasesc metodologia(procedura) completa si punctuala (acreditata)a testarii cu poligraful. Etapele ,drepturile si obilgatiile , persoanei testate ... (vezi toată discuția)
Poligraf ragaliemariana ragaliemariana Va rog ajtati-ma cu o litera de LEGE. La CA a fost admis testarea poligraf, am primit raportul nrgativ dar insotir de o singura diagrama( in loc de 3 ca au ... (vezi toată discuția)