avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Tata decedat de un an si jumatate; credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Tata decedat de un an si jumatate; credit neplatit

Tatal meu a decedat in aprilie 2006.Anterior decesului facuse un imprumut de 30 de milioane la brd ,imprumut fara garantii si gara giranti.Precizez ca era intr-o stare avansata de boala,o mare dilema fiind si modul in care i-a fosta acordat imprumutul,data fiind starea sa de sanatate.Astazi am gasit la cutia de posta o "somatie"din partea EOS Romania ,pe numele lui,care este mort de 1 an si jumatate prin care este somat sa plateasca "in mod amiabil"...in caz contrar........Eu anul trecut am anuntat BRD de decesul tatalui meu(mi s-a parut ca sunt prea putin interesati sa -mi dea un raspuns in privinta situatiei respective....asa ca am renuntat).Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.La ce mai foloseste acea asigurare de deces si invaliditate temporara si permanenta care figureaza in conditiile particulare ale contractului de credit??????.Cum ar trebui sa procedez in continuare?????
Cel mai recent răspuns: lia19. , utilizator 12:26, 29 Septembrie 2009
Cum adica nu vedeti gradul de invaliditate? Trebuie sa fie scris pe decizia emisa de Casa de Pensii.
N22 inseamna, codificat, pensie de invaliditate.

Puteti solicita Casei de Pensii si o copie a deciziei de incadrare in grad de invaliditate, emisa de Comisia de expertiza medicala. Se afla in dosarul de pensionare.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Scrie decat invaliditate si codul acela N 22.Se pare ca este vorba de litiaza cailor urinare adica ,nu sunt sigura,piatra la rinichi.Oare asa sa fie?Este asta un motiv sa iese cineva la pensie?
Afectiunea nu apare in decizia emisa de Casa de Pensii.
Ea este trecuta in decizia emisa de Comisia de expertiza medicala.

Decizia de pensie, in cazul tatalui dvs., a fost emisa in temeiul deciziei emise de Comisia de expertiza medicala.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Doamna Lia,nu inteleg mirarea celui de la asigurari.
Banca accepta imprumutul in baza actelor solicitate.Printre care si adeverinta de venit.In cazul tatalui dv. cuponul de pensie.
Acea suma,chiar si pentru anul 2006 este mica.Nu sunt un bogat care nu are cum aprecia acea suma.Nu acesta este motivul.Repet,nu vad cum se justifica obligativitatea unei asigurari in acest caz.Vorbim despre 30 mil. de lei vechi,cred ca bine am inteles.
Cineva a indus ideea de obligativitate(presupun).Si pana la urma nici nu ar fi o problema.
Problema se pune privitor la starea de sanatate.
S-a vorbit despre obligativitatea bancii de a verifica...
Contractul de credit este distinct de contractul de asigurare.
Il semnezi pe cel de credit,ai drepturi si obligatii.
Urmeaza cel de asigurare(bine,de multe ori sunt polite de grup).
Macar acasa ar fi bine sa-l citim si pe acela.
Sunt cuprinse excluderile,este semnat pe proprie raspundere.
Bolnav fiind,poti fi respins sau acceptat in asigurare,dar cu excludere in ceea ce priveste afectiunile avute anterior.
Daca ai o boala care te poate trimite in orice moment in lumea celor drepti,care asigurator sa preia acest risc?Nicio extraprima nu este suficienta pentru el,si gasesc normal.
Riscul,acoperit printr-o asigurare este un eveniment viitor,incert-cu probabilitate de-a se petrece.

Sper sa ne tineti la curent,si ca finalitatea va fi una buna.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
ContSters76710, utilizator
Uraaaa.........Gata ,s-a rezolvat.Toata lumea care trece prin asa ceva nu trebuie sa se sperie si sa ia lucrurile usor ,cu multa rabdare si inteligenta.Am luat ,dupa cum v-am mai scris de la medicul de familie tot dosarul medical al tatalui meu,de la primarie ,certificatul constatator al decesului,de la spital ,acte care certificau motivul decesului si inca altele.......Din actele constatatoare ,tatal meu era un om foarte bolnav,infarct,accident cerebral,probleme cu rinichii....si cred,multe altele.Trebuie sa ai ceva cunostiinte medicale ca sa poti dezlusi in totalitate un diagnostic pus de catre un medic.Pe langa faptul ca-ti ia foarte mult sa intelegi ce a vrut sa scrie medicul respectiv .#-oSituatia a facut ca in spital ,in cele cateva zile de coma ,sa faca o aprindere la plamani Si cred ca asta a fost motivul pentru care cei de la societatea de asigurari"ne-au dat castig de cauza"......Era o situatie noua de care el nu suferise anterior.Mai avem de platit o diferenta de 160 lei.Si gata....S-a rezolvat
Multumesc tuturor pentru raspunsurile date .
Multa sanatate va urez tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in situatia in care titularul unei credit a decedat, iar polita de asigurare a fost incheiata pe numele coplatitorului? sales2012 sales2012 Buna ziua, Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a contractat in anul 2006 un credit de nevoi personale cu polita de asigurare de viata ... (vezi toată discuția)
Executare silita dobocanmariaioana dobocanmariaioana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. tatal meu a imprumutat un credit de la o banca. a platit un an de zile rate si apoi a decedat, in ruma ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare curiousabout curiousabout Tatal meu a facut acum mai multi ani un imprumut la banca BCR. Nu stiu exact in ce suma a constat sau cum s-a desfasurat pentru ca ne-a ascuns existenta acelui ... (vezi toată discuția)