avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Statut
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Statut

Undeva in Statut apare la un articol - Mandatele membrilor Consiliului Director pot fi reinoite in cadrul unei sesiuni ordinare a Adunarii Generale.

Sa intelegem prin aceasta ca daca structura CD nu se schimba, iar primul CD a fost numit pe 2 ani, noi putem printr-o sedinta sa facem un P-V in care sa aprobam prelungirea mandatelor celor din CD ? Deci daca noi prelungim mandatele, banuiesc ca nu mai trebuie anuntat si la judecatorie, fiindca raman aceeasi si prin hotararea AG li s-au prelungit mandatele sa spunem pe inca doi ani.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 04:31, 10 Aprilie 2016
Trebuie urmata procedura la judecatorie caci aveti acolo in statut conditia de durata a unui mandat de 2 ani.
Reinnoirea in acea formulare inseamna doar ca nu e limitat numarul de madate si ca daca nu sunt alte propuneri se poate vota direct pentru / contra prelungire, nu se solicita prezentare de candidaturi cum ar fi clasic pentru o simpla expirare de mandat fara prevederi ref. "reinnoire"... trebuie operat in RAF, ca altminteri nu pot stii tertii daca s-a produs sau nu reinnoirea si deci daca sunt sau nu in functie acele persoane...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare componenta consiliu director Ovidiu-O Ovidiu-O Buna ziua, As dori sa stiu daca se schimba componenta CD, care este de forma 1 presedinte - 3 vice -1 secretar ce avem de facut ? In statut spune ca mandatele ... (vezi toată discuția)
Prelungire sediu ong ,prelungire mandat consiliu director MariOancea MariOancea Buna ziua, Daca puteti sa ma ajutati :) 1.) Luna aceasta expira contractul de comodat (1 an de zile ) in cazul unei asociatii.Se face prelungirea cu act ... (vezi toată discuția)
Mandate membrii cd Ovidiu-O Ovidiu-O In statut spune la un capitol: : Mandatele membrilor Consililui Director pot fi reinoite in cadrul unei sesiuni ordinare a Adunarii Generale. Precizez ca in ... (vezi toată discuția)