avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocare cale secundara acces imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocare cale secundara acces imobil

In blocul de locuinte in care locuiesc sunt 2 cai de access, una prin fata si una prin spate. Calea de access din fata, cea principala este libera si se poate intra in mod normal. Calea de access din spate este blocata de masini parcate, abia este loc sa treci pe de-a latul. Este vreo lege sau o modalitate legala prin care se poate rezolva situatia?
Daca doriti mai multe detalii sau clarificari la dilema mea, va rog nu ezitati sa mi le pune-ti.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 23:36, 30 Decembrie 2015
Sunt prea multe masini pentru capacitatile noastre de parcare. Asata este clar...

O sa observati ca pe calea dvs de acces (cea din spate), nu va fi parcata aceeasi masina - acelasi proprietar. Oamenii s-au invatat asa si care apuca parcheaza acolo. Sigur, nu vor veni oameni din alt cartier, ci doar vecinii dvs din bloc sau din blocurile alaturate.

Daca numai pe dvs va deranjeaza acest lucru, nu este bine, dar daca deranjati sunt mai multi vecini, atunci va trebui sa luati masuri proprii, nu sa mergeti sa plangeti pe la autoritati ca nu o sa rezolvati nimic.
Incercati sa blocati accesul prin montarea a 1-2 tevi mai grosute, bine infipte in beton. Tevile nu trebuie sa fie prea inalte si daca se poate, tevilor sa li se sudeze niste capace din tabla de 2-3 mm grosime.
Noi asa am procedat. Au mai fost oarece discutii, dar apoi oamenii s-au calmat si s-au obisnuit f. repede sa nu mai parcheze acolo.

Totusi, ar fi bine sa initiati si niste reclamatii la primarie - asa de pamplezir. Raspunsurile - daca vor fi - au sa va promita ca in anul 2510 au sa reglementeze ei aceasta situatie. Pana atunci, rezolvati-va singuri, in 2016 problema... Succes!
Eu caut ceva mai oficial. Nu sunt singurul care s-a plans de acest lucru. Eu m-am gandit ca daca le pun ceva lege pe sub nas o sa se sperie si o sa lase o cale de access. Noi nu vrem mult spatiu, doar cat sa putem intra si iesii fara sa ne stergem de masinile lor.
Am spus-repet- depedent de legi.

Pe zona care se doreste libera de parcari, se deseneaza (pe asfalt) cu vopsea galbena perimetrul zonei interzis ptr. parcari, in interior se marcheaza pe diagonala cu 2 linii (un X).
Marcajul poate fi insotit de text : parcarea interzisa.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2015
ContSters371153, utilizator
Informati oficial proprietarii masinilor sa nu mai stationeze in loc nepermis,sub sanctiunea obligarii la plata a sanctiunilor dispuse de autoritati
Sesizati oficial directia corp control din primarie,inclusiv ISU
O lege exista ,se numeste Codul Rutier adica OUG 192 /2002 care prevede ca blocarea cailor de acces se sanctioneaza .
De speriat se sperie dupa ce primesc o amenda (singura modalitate de speriere !) ,amenda pe care o platesc sau nu - depinde de fapta si de respectivul cetatean .
Intr-o situatie putin diferita asa am procedat si de atunci zona e libera . Am mers la primarie si am solicitat un numar de tel ; cand a fost cazul ,s-a apelat acel numar si in 2 min un iechipaj din 2 agenti de la pol locala ( ei se ocupa de domeniul public) a fost la fata locului - unul poza iar celalalt nu prididea de scris PV-uri .Din vreo 50 de PV ,tot au incasat 20 si la 2 pct amenda ... or fi ei de stat (pol locata) dar cand intra bani in cont la greu se simte .
Daca au mai existat reclamatii atunci sigur vin din prima .
Daca faceti desene pe asfalt cu vopsea ,posibil sa luati amenda - intodeauna se exista un vecin binevoitor .
Daca blocati accesul cu stalpi,tevi ,tevusoare luati amenda si cu insistente se poate ajunge si la bratari .
Parcarea se face in numai in locul special amenajate numite parcare . In rest se considera stationare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, acum un an am achizițonat un apartament, rezultat ... ancatod ancatod Buna ziua, acum un an am achizițonat un apartament, rezultat dintr-un duplex care a fost separat in 2 apartamente. Conform contractului de vânzare cumpărare ... (vezi toată discuția)
Am acest drept ca sa imi parchez si eu masina pe un loc trasat ... Andreea Vogue Andreea Vogue Am acest drept ca sa imi parchez si eu masina pe un loc trasat cu vopsea alba, dar fara nici un numar de imatriculare ori tablita masina prin care sa rezulte ... (vezi toată discuția)