avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediu de odihna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediu de odihna

Buna seara,
As avea si eu 2 intrebari:
1. Este obligatoriu sa i se dea unei salariate concediu de odihna inainte de a i se inchide ctr. de munca? Este angajata din luna noiembrie anul trecut si urmeaza sa i se inchida ctr. cu data de 15 iulie.
Ea doreste sa intre in somaj si nu stiu exact ce anume tb sa faca angajatorul, tot o decizie de incetare a ctr. de munca? si cu ce articol?
2. Care este salariul minim pt. un coregraf sau un consultant artistic? Precizez faptul ca nu au studii superioare, decat o diploma de specializare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 27 Iulie 2009
1. Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
2. Nu este obligatoriu, insa daca il solicita il puteti acorda ... In caz contrar, in cazul încetării contractului individual de muncă este posibila compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat.
3. Pentru a intra in somaj trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :
- un stagiu minim de cotizare de12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
- c.i.m. sa inceteze pentru mtive neimputabile salariatului, avand ca temei urmatoarele articole: art.31 alin.4 ind.1, art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.
Pentru a intra in somaj ar trebui sa-i desfiintati postul ocupat - art.65 alin.1 C.mun. - cel mai uzitat mod de a se lua somaj :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf. art.55-lit b) ana_abo ana_abo Incetarea CIM cu art. 55 lit-b) (acordul partilor) se poate face fara ca salariatul sa aiba preaviz de 20 zile? Adica sa renunte angajatorul la preaviz si in ... (vezi toată discuția)
buna raluca-cuha raluca-cuha am avut contract individual de munca la o firma 12 luni din care 4 luni in concediu de maternitate .Mai beneficiez de ajutorul de somaj?Va multumesc (vezi toată discuția)
Concediu pt cresterea copilului alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca o persoana care a fost in concediu de crestere a copilului timp de ani, pana in febr, cand a inceput munca, poate ... (vezi toată discuția)