avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se ataseaza decizia instantei si se sterg toate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se ataseaza decizia instantei si se sterg toate datoriile?

Buna ziua.
Un proprietar castiga un proces cu asociatia.In timpul procesului el a fost trecut cu penalizari.Procesul a durat destul de mult.Acum.la sfarsit, se revine la situatia initiala? Adica se sterg pur si simplu toate datoriile?El isi platea doar intretinerea afisata,dar din ce platea el,o parte se incasa penalizari si o parte la intretinere...automat a acumulat restante si penalizari.
Cum se face?? Se ataseaza decizia instantei si se sterg toate datoriile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:03, 5 Ianuarie 2016
In ce sens a castigat procesul cu asociatia ? Ce a dispus exact instanta ? Nu a acordat penalizari ? sau a admis doar parte din cote ?
Asociatia l-a dat in judecata pentru neplata intretinerii.El avea multi metri cubi de apa nedeclarati.I s-au pus la plata.El in instanta a zis ca a platit la pausal in perioada aceea (cu toate ca a consumat mult mai mult).Asa ca instanta a respins plangerea asociatiei ca neintemeiata.
Nu stie nimeni cum se face?:(
Am putea sa ajutam daca explicati mai clar.
Proprieatrul a fost dat in judecata pentru restante. Cand a fost dat in judecata avea restante la intretinere si asociatia l-a actionat pentru suma de 2000 lei de exemplu. Procesul a durat un an, doi ani...?
Instanta a hotarat ce anume? Ca nu este obligat sa plateasca cei 2000 lei?
Hotararea primei instante a ramas definitiva ori a fost contestata de asociatie?
Dar de la deschiderea actiunii in instanta si pana la emiterea hotararii, acest proprieatr a mai platit la asociatie sau nu?

Normal, legal, daca hotararea instantei a ramas definitiva, asociatia trebuie sa o puna in aplicare asa cum a fost pronuntata. Dar discutam de hotarare iar aceasta nu cred ca poate contine referiri la ceea ce s-a acumulat dupa depunerea cererii in judecatorie si se refera doar la ceea ce a solicitat asociatia la data depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma procesului,trebuie stearsa datoria proprietarului bogdanbobi bogdanbobi Buna ziua Avem in bloc un proprietar care avea o datorie la intretinere.In urma procesului ,a castigat , trebuie sa i se sterga acea datorie. Cum se face ? ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca monamour monamour Ma confrunt cu urmatoarea problema: niste rude au intampinat probleme in achitarea cotelor de intretinere pe parcursul anilor 2012-2013, drept pentru care au ... (vezi toată discuția)
Penalizari dupa pronuntarea unei hotarari myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun problema mea: In urma unui litigiu cu Asociatia de proprietari de unde locuiesc, am pierdut procesul iar instanta a dat o ... (vezi toată discuția)