avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RCA - Bonus - Malus in caz de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RCA - Bonus - Malus in caz de mostenire

Buna ziua si La Multi Ani !
As dori sa va intreb ceva legat de asocierea clasei bonus pentru un autoturism. Mai precis anul trecut tatal meu a decedat, a avut 2 masini pe care le-am dobandit eu prin mostenire. La noua inmatriculare pe mine RCA-ul a fost stabilit la clasa B0 desi ambele masini aveau clasa B8 pe tatal meu. La randul meu, am un alt autoturism pe care sunt incadrat cu clasa B10. Nu este posibil sa beneficiez de aceeasi clasa de bonus pe masinile mostenite pe care o aveau inainte ?
Cel mai recent răspuns: nicusor78 , utilizator 18:45, 17 Ianuarie 2017
Din pacte pt dv, nu.Clasa de B/M se "calculeaza"prin corelarea cnp-ului cu seria de sasiu.
Pai atunci de ce pe acelasi CNP am clase de B/M diferite? Daca sunt proprietarul a mai multor autoturimse de ce nu am aceeasi clasa pe fiecare?
Serie sasiu+cnp=bonus malus.acelasi cnp cu o alta serie șasiu generează o noua clasa bm.Daca vă hotărâți să vindeți masina dvs puteți să treceți acel B10 pe una din mașinile moștenite.Conditia e sa o vindeți iar cumpărătorul sa o înmatriculeze pe numele său.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bomus-malus rca mariusgrosu_82 mariusgrosu_82 Buna ziua, As vrea sa stiu ce se intampla cu clasa de RCA Bonus-Malus cand vinzi o masina si apoi cumperi una noua. Ideea e ca brokerul meu m-a trecut ... (vezi toată discuția)
Bonus rca nutyca_71 nutyca_71 Buna ziua, am si eu o nelamurire,ma puteti ajuta? La masina veche am avut bonus B13 (la rca)in timp ce la masina noua am luat-o de la B0.La masina veche nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am vandut masina in 2020 si mi-am cumparat una noua. ... FLYGIGI FLYGIGI Buna ziua, Am vandut masina in 2020 si mi-am cumparat una noua. In acel moment aveam la RCA Clasa-Malus: B8. La masina noua am tot la RCA Clasa-Malus: ... (vezi toată discuția)