conjoint a scris:
Afirmati ca procesul poate sa continue asociatia va insista ca paratul sa plateasca tot. Aici vin cu o obiectie : nu este indeplinita conditia ceruta de instante
ca din lista de intretinere anexata la data introducerii actiunii sa rezulte concret suma de baza restanta si penalitatile aplicate.
Am subliniat ca sa ne intelegem: procesul poate sa continue dar asta depinde de sustinerile ambelor parti si de decizia judecatorului. De aceea am spus ca "poate" si nu ca este obligatoriu.
Apoi nu am inteles obiectia dumneavoastra. Nu am auzit de "conditia ceruta de instante"... Sigur ca instanta poate respinge actiunea la primul termen sau la orice termen contatat ca in dosar sunt neconcordante, tot asa cum instanta poate solicita efectuarea unei expertize care sa stabileasca exact debitele, penalizarile... mai ales daca una din parti nu recunoaste debitele sau solicita expertiza.
Dar daca mergem in insatanta cu ideea ca in dosar sunt motive de respingerea actiunii, nu mai mergem in instanta si gata, ne dam legati sau buni de plata. Atat timp cat asociatia a dat in judecata un restantier, reprezentantul asociatiei trebuie sa spere ca va castiga si in acest scop va depune efortul (acte, date, dovezi) sa convinga judecatorii.