avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren fara carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren fara carte funciara

Am urmatoarea problema:sunt propietara unui teren mostenit de la parintii,terenul este obtinut de acestia prin legea 10 ,detin titlu de propietae dar nu s-a facut intabularea. Pot vinde terenul fara sa-i fac intabularea doar prin act vinzare- cumparare la notar?
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 10:43, 30 Iulie 2009
...exista aceasta chichita in legea 247/2005 care prevede ca pentru vanzarea unei suprefete de teren ce se face in vederea comasarii ulterioare cu alte parcele nu este nevoie de intabulare...
Intabularea trebuie neaparat, este cel mai sigur lucru care se poate face ca vanzarea sa fie opozabila tuturor si sa nu pretinda nimeni proprietatea!
de altfel daca chiar asa de tare vreti sa faceti totul impreuna faceti contractele de vanzare cumparare si act de comasare in final, impreuna, dar sincer ... va iesi prea incurcat actul. In plus dupa noile modificari de la cadastru, parcelele pe care proprietarul (acelasi proprietar) le declara ca sunt una lnga alta se "comaseaza" si primesc doar un singur nr. cadastral, intr-un singur extras de Carte Funciara, deci in final veti avea totul la un loc, fara schita de comasare de la inginer!
In Legea nr. 18/1991, la CAPITOLUL VIII este prevăzută

"Organizarea şi amenajarea teritoriului agricol
Art. 104. - Organizarea şi amenajarea teritoriului agricol are ca sarcină crearea condiţiilor pentru o mai bună folosire a terenurilor în scopul producţiei agricole şi se execută pe bază de studii şi proiecte la cererea proprietarilor, rezolvându-se următoarele probleme:
a) corelarea dezvoltării agriculturii din zonă cu celelalte activităţi economice şi sociale, stabilind măsuri care să conducă la creşterea producţiei agricole şi la exploatarea în ansamblu a teritoriului;
b) gruparea prin comasare a terenurilor pe proprietari şi destinaţii în concordanţă cu structurile de proprietate şi cu formele de cultivare a pământului, rezultate în urma asocierilor, stabilirea perimetrelor fiecărei proprietăţi, comasând terenurile dispersate şi rectificând hotarele neraţional amplasate;
c) elaborarea de studii şi proiecte de organizare şi amenajare a exploataţiilor agricole;
d) stabilirea reţelei drumurilor agricole ca o completare a reţelei de drumuri de interes general, integrate în organizarea şi amenajarea de ansamblu a teritoriului, în scopul efectuării transportului producţiei şi accesului maşinilor agricole necesare procesului de producţie.
Art. 105. - Studiile şi proiectele de organizare şi amenajare a teritoriului agricol se elaborează de unităţile de studii, proiectare şi cercetare de specialitate, centrale sau judeţene, şi se supun discuţiei proprietarilor de terenuri din zona interesată. În cazul adoptării lor cu majoritatea de voturi a proprietarilor care deţin 2/3 din suprafaţă şi aprobării de către organele agricole judeţene, aplicarea măsurilor şi lucrărilor prevăzute devin obligatorii pentru toţi proprietarii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren marimara marimara Detin un teren care are toate actele in regula, adica cadastru si intabulare ; acest teren a fost incadrat ca extravilan pana in urma cu doua luni, cand a ... (vezi toată discuția)
Pot vinde teren neintabulat? nicolnic nicolnic Am doua terenuri in Bucuresti, pentru care nu am reusit inca sa fac toate actele necesare. Pentru unul am doar testamentul prin care l-am mostenit, iar pentru ... (vezi toată discuția)
De unde pot afla firma care vinde un teren agricol? MrFB MrFB Buna ziua, Este un teren agricol de vanzare intr-o comuna apropiata detinut de o firma,doar ca nu stiu ce firma il vinde.Cum pot afla acest lucru? (vezi toată discuția)