avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie Emag
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie Emag

Buna seara ! In urma cu luni am achizitionat un telefon de la emag , care precizez , este rezistent la apa si praf ! In urma cu 2 zile am vrut sa-i fac un test , am bagat telefonul intr-un bol de apa , insa telefonul a cedat si s-a stricat instant . Am fost la emag cu telefonul si garantia , iar eu mi-au spus ca nu se poate repara pentru ca e vina mea , dar nu vad care ar fi vina mea.. atata timp cat telefonul poate rezista la apa , eu bagandu-l in bol aproximativ 30 de secunde a cedat , nu cred ca ar fi tocmai vina mea . Si as vrea sa stiu daca pot face o sesizare in privinta asta , si cum anume se procedeaza , fiindca e prima data cand fac asta ! Va multumesc anticipat si va doresc o seara placuta !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:23, 5 Ianuarie 2016
Depinde. Rezistent nu inseamna imun. Cititi prospectul/cartea tehnica a telefonului.
Rezistent la apa se poate referi la folosibil pe timp de ploaie sau umiditate mare. Submersibil in apa, e cu totul altceva. Nu cred ca scrie pe undeva ca-i subacvatic.
Telefonul are certificat IP67 , care precizeaza ca este rezistent la praf , iar in apa rezista la maximum 1 metru si timp maximum de 30 de minute .
E simplu de facut reclamatie la ANPC, exista formular online:
[ link extern ] /

Despre cum se formuleaza si cum se completeaza puteti citi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Important este sa puteti da detalii despre ce ati scris aici:

Am fost la emag cu telefonul si garantia , iar eu mi-au spus ca nu se poate repara pentru ca e vina mea

pentru ca reclamatia trebuie precedata de incercarea de impacare pe cale amiabila (scrie in link-ul care duce la formular):
Vă rugăm să apelaţi la această modalitate numai după ce încercaţi să rezolvaţi amiabil problema cu operatorul economic care a comercializat produsul sau a prestat serviciul. În situaţia în care nu aţi ajuns la o înţelegere cu vânzătorul sau cu administratorul unităţii, atunci aveţi dreptul să depuneţi o reclamaţie.

Deci spuneti data la care ati fost in showroom, cu cine ati vorbit (sau descrieti persoana daca nu retineti ce scria pe ecuson) etc.
Atasati la reclamatie si descrierea facuta telefonului pe site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie samsung galaxy s5 in contact cu apa beast_yoo beast_yoo Buna seara, Acum 2 luni am cumparat un telefon Samsung Galaxy S5 de la Vodafone... In garantie ascest telefon are specificatia \\"Rezistent la apa\\"... am ... (vezi toată discuția)
Taxa abuziva canalizare ankalupu ankalupu buna seara, pe strada pe care locuiesc s a facut canalizare, in timpul lucrarilor a sunat la apa canal si ni s a comunicat ca nu ne putem racorda la ... (vezi toată discuția)
Produse contrafacute partener emag nikitau nikitau Bună, Recent am comandat de pe emag (de la unul dintre partenerii lor terțe părți) un ghiozdan. După ce am primit produs am constat ca el este ... (vezi toată discuția)