avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cale de acces parcela teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cale de acces parcela teren

Buna ziua!

Intentionez sa cumpar un teren de aprox. 500 mp pt. constructie casa dar o parte din calea de acces are doar 2.6 m latime. Am apelat la un proiectant care spune clar ca NU o sa primesc autorizatie de constructie din cauza caii de acces. (ar trebui sa mine minim 3.5 m) Propirietarul si proiectantul lui sustin ca sigur se poate construi acolo.... si cei 2.6 m nu reprezinta nici un obstacol ...
Problema este si mai stufoasa deoarece vecina din dreapta are coborarea in beci exact acolo (adica de la ea nu prea pot sa cumpar 1 metru linear ) iar vecinul din stanga nu are de unde sa-mi vanda fiinca si el are accesul f mic.. (dupa cum se vede in poze)

atasaze cateva poze prin care sa intelegeti mai exact situatia mea:

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

As aprecia daca cineva ar putea sa ma indrume/ajute.

Multumesc!




Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
poki, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 09:49, 5 Ianuarie 2016
La data cumpărării terenului. a fost eliberat un CU în care se specifica și aspectul drumului de acces.
Cum fiecare are dreptul de ieșire la calea publică, aceasta se poate realiza prin bună înțelegere sau prin instanță, printr-o acțiune de stabilire a acestei căi. în urma unei expertize. Vecinii pot să fie pe cele 4 părți ale terenului , nu numai cei 2 arătați de d-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să cumpăr un teren. Îmi poate cere vecinul drept de servitute? mozzycv mozzycv Buna ziua...Intentionez sa cumpar un teren ce are o cale de acces (nu drum de servitute) terenul cu rosu din poza. Vecinul din partea de nord cel cu verde in ... (vezi toată discuția)
Latime cale de acces piafen piafen Buna ziua, Am cumparat un teren care are un drum betonat de aprox. 4.5m latime in lateral(nu pe proprietatea mea). In PUZ drumul este specificat ca avand 7m ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere coz118 coz118 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in privinta cu aceasta servitute. Parintii mei au o mostenire de la parinti un teren de 2775 mp avand si constructii pe el ... (vezi toată discuția)