avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Subventie sprijinire constructie locuinte
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Subventie sprijinire constructie locuinte

Buna ziua,

am depus la Primaria din orasul in care locuiesc, dosarul pentru obtinerea subventiei conform Programului naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor şi al ministrului internelor şi reformei administrative nr. 166/216/2007.
Locuinta este un apartament intr-un cartier rezidential nou. La momentul contractarii, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare si construire, constructorul fiind si vanzatorul. La finalizare am semnat si un Proces Verbal de Receptie, dar si un contract de vanzare-cumparare. Primaria considera acum ca nu ma pot incadra in obtinerea subventiei, deoarece subventia se acorda numai pentru construire si nu pentru vanzare-cumparare.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de modalitatea de a-mi sustine cererea, tinand cont ca eu am semnat si contract de construire, vanzarea-cumpararea facandu-se ca modalitate de plata catre constructor, la final.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adimar1978 , utilizator 12:06, 24 Septembrie 2009
Primaria a procedat foarte corect prin neacordarea catre dvs a subventiei fiindca subventionarea se face pentru cel care construieste (pentru constructor) nu pentru cel care cumpara de la un constructor!
B-)
Legea specifica totusi nu doar construirea de case ci si construirea de locuinte cele care apartin cartierelor rezidentiale... Mi se pare corect in cazul in care as construi o casa...dar fiind vorba de un apartament intr-un bloc, autorizatia de construire nu as fi putut sa o obtin eu, pentru un apartament...doar sa fi construit eu intregul bloc! :D. Astfel ca am apelat la un dezvoltator, care sa imi construiasca o locuinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista drept de proprietate in acest caz ? gabyteo gabyteo Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti ... (vezi toată discuția)
Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)
Contract de construire locuinta/contract de vanzare cumparare dever dever Am urmatoarea nelamurire: - un \"contract de construire de locuile proprietate personala\" (eliberat de catre OCLPP Bucuresti) reprezinta ca respectiva ... (vezi toată discuția)