avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensie fara toti anii de facultate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensie fara toti anii de facultate

Am primit decizia, in care au fost retinuti aproape 11 ani vechime, dintre care 5 asimilati (facultate).
Cand am depus dosarul am anexat 1 singura diploma de la facultate.
Insa eu am facut 2 facultati si master.
Sunt in drept sa mi se asimileze toti ani de facultate?? Caz in care se cuvine sa formulez contestatie??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 07:31, 8 Ianuarie 2016
Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
...
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
...

(2) Asiguratii care au absolvit mai multe institutii de invatamant superior, conform prevederilor alin. (1) lit. b), beneficiaza de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii, la alegere.
...
cum se defineste institutie de invatamant superior??

fiecare universitate, facultate?

Asiguratii care au absolvit mai multe institutii de invatamant superior, conform prevederilor alin. (1) lit. b), beneficiaza de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii, la alegere.

Or, daca eu am facut si master la aceeasi facultate la care am facut si studiile de licenta... atunci apare a nu se incadra la 'mai multe institutii de invatamant superior' :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatile absolvite - luate in considerare la pensie ? Manuela23 Manuela23 [i]\" În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în ... (vezi toată discuția)
Studii ciclul bolognia zxcv zxcv De ce nu se iau in calcul la pensie studiile de master efectuate in sistemul Bologna, el [masterul] facand parte din studii superioare de lunga durata. Casa de ... (vezi toată discuția)
Facultatea la pensie Romeo Valentin Romeo Valentin Daca am urmat cursuriele facultatii de ani zi mi se iau in considarere ca vechime la pensie ? Dar daca da si am doua facultati la zi una de cea de sus si ... (vezi toată discuția)