avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... FACULTATEA LA PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

FACULTATEA LA PENSIE

Daca am urmat cursuriele facultatii de ani zi mi se iau in considarere ca vechime la pensie ?
Dar daca da si am doua facultati la zi una de cea de sus si una de ani tot la zi se ia si a doua in considerare ?

Va multumesc anticipat pt raspuns>
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 13:36, 13 Septembrie 2014
Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
...
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
...

(2) Asiguratii care au absolvit mai multe institutii de invatamant superior, conform prevederilor alin. (1) lit. b), beneficiaza de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii, la alegere.

(3) Persoanele prevazute la alin.(1) beneficiaza de perioadele asimilate daca in aceste perioade nu au realizat stagii de cotizare in conditiile prezentei legi.
...
multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Contributii pensie lacrima2 lacrima2 Am absolvit, in anul 1997, un colegiu universitar - anii de studii superioare de 3 ani pot fi inclusi in stagiul de cotizare pentru pensie? (vezi toată discuția)
Anumite perioade, luate in calcul la pensii? mireteo mireteo Perioada de crestere copil, crestere copil cu handicap si perioada in care s-au efectuat studii superioare se iau in calcul la pensii (ca si ... (vezi toată discuția)