avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intampinare fara atasarea inscrisurilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intampinare fara atasarea inscrisurilor

Ce sanctiune rica parata in litigii de munca daca in intampinare trece decat generic
in probatiune solicitam proba cu inscrisuri si proba cu martori.
La proba cu inscrisuri nu face precizare cu ce inscrisuri se va apara si nici macar nu depune vreun inscris in aparare
Ptr proba cu martori nu indica numele nici unui martor.
Ce consecinte va trebui sa suporte parata?
Cel mai recent răspuns: alcormona , utilizator 09:08, 9 Ianuarie 2016
Conform art.254(5)NCPC a)si b)Propunerea probelor.Rolul instantei partea care a propus probele respective este obligata sub sanctiunea decaderii sa depuna lista martorilor in termen de 5 zile de la incuviintarea probei,iar in cazul incuviintarii probei cu inscrisuri sa depuna in termen de 5 zile de incuviintarea acesteia copii certificate de pe inscrisurile invocate, tot sub sanctiunea decaderii din probe.
Intr-adevar, dl. avocat, numai ca acele alineate se aplica numai in cazul in care se dovedeste si existenta unuia dintre motivele de la alin. (2), deci prin exceptie, pentru ca regula prevede decaderea din dreptul de a propune probe, daca acestea nu au fost propuse corespunzator prin cererea de chemare in judecata/intampinare, nefiind suficienta mentiunea ca se cere "proba cu inscrisuri" sau "proba cu martori".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din dreptul de a propune probe cezarad cezarad Ce se intampla in situatia unui proces de divort in care o paratul a fost decazut din dreptul de a propune probe si a invoca exceptii relative? Situatia de ... (vezi toată discuția)
Probele audio sunt inscrisuri? KLTM KLTM Probele audio sunt inscrisuri la un dosar ? Adica, daca se cere incuviintarea lor ca proba se cere ca inscris sau cum se cere incuviintarea lor? Multumesc. (vezi toată discuția)
Propunerea probei cu martori dupã încuviinþarea probei cu înscrisuri dogarudobra dogarudobra dupa ce judecatorul a stabilit impreuna cu partile ca dovezile se fac cu inscrisuri, se mai poate propune si audierea unui martor in respectivul caz? atunci ... (vezi toată discuția)