avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa - dosar de executare silita
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa - dosar de executare silita

Buna ziua,

O societate impotriva careia am deschis dosar de executare silita a intrat in insolventa.
In cererea de inscriere la masa credala se poate adauga la suma inscrisa avansul dat executorului pentru deschiderea dosarului de executare silita?
Daca da, atasezi incheierea de deschidere a dosarului si OP-ul sau nu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 15:30, 8 Ianuarie 2016
Se poate solicita si suma achitata cu titlu de avans in baza incheierii date de executorul judecatoresc si a dovezii de achitare a sumei, suma putand fi insa contestata.
legisperitus a scris:

suma putand fi insa contestata.

Adica pt a ne asigura ca o sa fie acceptata toata suma este mai bine daca nu trecem avansul platit pt deschiderea dosarului de executare silita?
Poate fi trecut si avansul, dar debitoarea are posibilitatea de a contesta cuantumul acestuia, de fapt a onorariului si cheltuielilor de executare. Eu as trece si avansul si as astepta pozitia debitoarei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita sau inscriere la masa credala? ddianna ddianna Buna ziua, In calitate de creditor, am obtinut o hotarare judecatoreasca executorie de drept, in ceea ce priveste un debitor impotriva caruia, intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Executare vs faliment Monica H. Monica H. speta e cam asa: in urma admiterii unei somatii de plata, am investit o cu f. executorie si am mers la executor. Intre timp, impotriva firmei debitoare a ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)