avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizita refuzata de minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizita refuzata de minor

Buna seara ,
sunt divortata si am un copil minor in varsta de 5 ani fostul sot . Avand amandoi ''custodia '' in comun , el a venit din Franta dupa doi ani si vrea sa ia copilul cateva zile la el . Nimic iesit din comun ptr ca sunt de acord sa i-a copilul la el avand si hotarare judecatoreasca in acest sens. Problema este ca , copilul nu vrea sa se duca la el si de cand i-am spus ca a venit tatal ei plange intruna si spune ca nu se duce cu el . Ce pot face eu daca copilul nu vrea sa mearga la el , el spunand ca poate sa o ia cu forta si nu il intereseaza daca vrea sau nu .Poate fi copilul obligat , chiar daca are 5 ani , sa mearga la el . Si o alta problema : am dreptul sa stiu umde duce copilul , adica o adresa unde sta el ?
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 15:01, 11 Ianuarie 2016
Copilul nu poate fi fortat sa plece cu tatal ei. Dvs aveti posibilitatea sa o pregatiti moral, sa ii explicati ce e cu viizta tatalui insa daca minora nu vrea nu poate fi obligata. Dvs insa puteti fi amendata.

Si da - aveti dreptul de a fi informata despre adresa la care se afla minora.
I-am explicat ca ii vine tata si trebuie sa se vada cu el , dar ea nici macar nu vrea sa asculte si incepe sa planga . Eu pot fi amendata ptr ca minora nu vrea sa plece cu el ?

Multumesc .
chemati-l pe tata la dvs si incercati din vreme sa pregatiti copilul, sa ii prezentati venirea lui cam cum ii ziceti ca vine mosu' ( desi tatal vine mai rar) adica cu bucurie . incercati sa ii faceti copilului viata mai usoara , plecarea e calea cea mai buna pt toata lumea si daca tot e sa plece, sa nu i se para un chin . vorbiti si cu tatal si explicat-i ca ptg un copil de 2 ani nu ii e usor sa plece cu un nene pe car enu l-a mai vazut de la 3 ani, sa o ia usor.
Am facut si acest lucru .L-am chemat sa vorbeasca cu ea , sa o vada , sa stie ceva despre ea , dar el refuza . Mi-a spus sa ii pregatesc copilul , sa il scot in fata casei ca el vine sa o ia . Ce pot face eu in acest sens ? Nimic cred .
multumesc
Ei vb la telefon, au o relatie? Înțeleg ca nu s-au văzut, dar păstrează legătura?
Copilul e mărișor, de ce nu vrea, a zis? Adică de ce ii e teama?

Alte discuții în legătură

Custodie, refuz copil respectare program de vizitare albu67 albu67 buna ziua Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza ... (vezi toată discuția)
Pe ce baza legala ? costin27 costin27 De ce o mama are dreptul sa plece cu copilul de acasa cand din diverse motive o apuca dorul de duca.....iar un tata nu are acest drept......de ce nu ar putea ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)