avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie copil de catre tata.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie copil de catre tata.

Buna ziua,sunt Alex am 23 de ani si de un an de zile am avut o relatie(fara a ne casatori) cu o tipa din care a rezultat un copil.La aproximativ 2 luni dupa nasterea copilului am avut o cearta iar ea a plecat la mama ei.In 7 decembrie ea a ramas fara contract de munca si acum nu mai are nici un venit doar indemnizatia de crestere a copilului care inca nu se stie daca o va primi.Eu am un venit stabil si consider ca as putea sa ii ofer un trai decent acestui copil insa nu stiu care este procedura de obtinere a custodiei indiferent daca ei ii va da drept de vizita sau nu principalul obiectiv este sa locuiasca si sa creasca acest copil cu mine pana nu e prea tarziu.Am auzit anumite zvonuri ca si eu ca tata as putea sa intru in post natal insa sunt doar zvonuri momentan.Astept raspunsurile,sugestile voastre pentru ca nu am mai avut ocazia sa trec printr.o astfel de experienta si habar nu am incotro sa ma indrept.Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 14:10, 10 Ianuarie 2016
Am inteles nu am sansa sa ii obtin custodia dar ce imi recomandati sa fac legal sa stiu ca este bine copilul,cui sa ma adresez sau nu stiu cineva autorizat sa ajunga la el si sa constate ca totul e bine si ca el este intr-un mediu normal si ca totul decurge cum trebuie.
Pai nu știți unde sta, de ce nu o vizitați, de ce nu vb cu mama ei?. Dacă nu va accepta cereți im instanta pe calea ordonanței președintele un program de vizita și pe calea dreptului comun, sa exercitati împreună autoritatea parinteasca, locuinta copilului sa fie la dvs sau la mama ( noi va zicem ca nu aveți șanse, însă o hot o ia instanta pe baza probelor, asa ca cereți cum doriți) si pensie de întreținere.
Dar momentan contribuiti la cresterea copilului? Va interesati de copil? Mergeti sa-l duceti si dvs in parc? Ati vorbit cu mama sa participati si dvs la baita sau la plimbarea copilului?
gi-jane2 a scris:

Pai nu știți unde sta, de ce nu o vizitați, de ce nu vb cu mama ei?. Dacă nu va accepta cereți im instanta pe calea ordonanței președintele un program de vizita și pe calea dreptului comun, sa exercitati împreună autoritatea parinteasca, locuinta copilului sa fie la dvs sau la mama ( noi va zicem ca nu aveți șanse, însă o hot o ia instanta pe baza probelor, asa ca cereți cum doriți) si pensie de întreținere.

Este evident ca nu exista sanse in raport de varsta minorului si exista unanimitate evidenta.

Pe program de vizita exista sanse si ar fi recomandabil sa procedati asa in cazul dat.
Veti vedea copilul in prezenta mamei.
CataAlex a scris:

Nu este problema de pensie alimentare ca o platesc o suma de bani mai mare sau mai mica insa ce siguranta am eu ca va fi cum trebuie crescut si ocrotit acest copil aici este marea problema.

Va spun eu: la 2 luni, alaturi de mama lui va fi cel mai bine ingrijit si ocrotit. Daca tot aveti asa un venit indestulator, cumparati pampersi (nr.1), servetele umede, hainute pentru nou-nascut sau pentru 1 luna, sosetute, paturici, jucarii, ser fizioligic, un patut, covor in functie de sexul copilului, niste biberoane, un sterilizator si daca vreti va pot da o lista detaliata. Apoi, puneti cateva sute de lei deoparte pentru vizitele medicale si vaccinurile optionale, vi le spun si pe alea daca sunteti atat de preocupat. Iar in ceea ce priveste "suma de bani", lasati instanta sa stabileasca daca va fi "mai mare sau mai mica", in functie de venitul dvs.

Nu stiu cat va arde sa cresteti un bebelus la 23 de ani sau doar vreti sa aratati ce puteti, cui se intelege de la sine.

Alte discuții în legătură

Drepturile tatălui! cum pot obține ca programul de vizită a minorului să se desfășoare la domiciliul meu? Crz5 Crz5 Buna ziua,am un bebe de 3 luni dintr-o relatie de concubinaj si as dori sa stiu daca am dreptul sa imi iau bebelusul la mine acasa,tin sa mentionez ca mama lui ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor savyandrei savyandrei Am un baietel de 3 luni rezultat dintr-o relatie extraconjugala . Mama lui mi-a spus cand avea 7 luni de sarcina , copilul e pe numele meu dar locuieste cu ea. ... (vezi toată discuția)
Tata pe cale de divort, cu copilul luat de acasa de catre sotie andipetre andipetre Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti daca ati intalnit un caz asemanator si cum s-a terminat? Sunt un tata pe cale de divort,cu sotia care si-a parasit ... (vezi toată discuția)