Este acelasi raspuns pe care i l-am dat si utilizatorului anterior. Si cand doriti sa postati o intrebare mergeti in forum si postati la subiect nou, nu asa pe subiectul altuia pt ca riscati sa nu fie vazuta intrebarea dvs.
Krissia a scris:
Plangerea impotriva masurilor si actelor de urmarire penala:
Art. 277: Termenul de rezolvare
1) Procurorul este obligat sa rezolve plangerea in termen de cel mult 20 de zile de la primire si sa comunice de indata persoanei care a facut plangerea modul in care a fost rezolvata
Art. 278: Plangerea contra actelor procurorului:
(3) Rezolutiile sau ordonantele prin care se solutioneaza plangerile impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de neincepere a urmaririi penale, de clasare, de scoatere de sub urmarire penala ori de incetare a urmaririi penale, se comunica persoanei care a facut plangerea si celorlalte persoane interesate.
(4) Dispozitiile art. 275-277 se aplica in mod corespunzator.
CONCLUZII:
1. Termenul in care trebuia sa vi se solutioneze cazul de catre procurorul desemnat era de 20 zile
2. si 3. Daca a fost depasit sau nu sunteti multumit de solutie, sau nu vi s-a comunicat solutia, pentru toate actele intocmite de acest procuror, in situatia in care nu sunteti multumit de ele, in prima faza depuneti plangere la acelasi parchet dar in atentia PRIMULUI PROCUROR AL PARCHETULUI respectiv. Apoi, ulterior daca este cazul, in atentia procurorului ierarhic superior al acestuia si tot asa.:">
Nervi de otel sa aveti.....X-( ca in rest... vorba cuiva ...."TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL " #-o :stunned:
Formulati si solicitare la parchet pt comunicare solutie data in dosar, asa cum am precizat tot anterior. Redau inca o data un model pt dvs.
Cam asa ceva......
PARCHETUL DE PE LANGA …….. Data : ……
Dosar Nr…….
DOMNULE PRIM PROCUROR,
Subsemnatul……….domiciliat in …….in calitate de invinuit/inculpat/parte vatamata in dosarul nr….in contradictoriu cu …………..in calitate de parte vatamate/invinuit/inculpat/ ….…..domiciliat in………….formulez prezentul
MEMORIU
Prin care va solicit sa dispuneti luarea masurilor necesare pentru solutionarea dosarului cu nr. mai sus precizat si comunicarea solutiei date pe adresa mea de domiciliu, in cel mai scurt timp posibil.
Solicit sa constatati incalcarea regulilor de procedura penala ce trebuiau respectate in instrumentarea cauzei penale, in special cu privire la comunicarea solutiei date in dosar, si sa dispuneti masuri in acest sens, conform competentelor dvs.
Va invederez faptul ca am solicitat in repetate randuri detalii cu privire la dosar dar nu mi-au fost date si nu mi s-a dat curs solicitarilor mele. Anexez si dovada prin care demonstrez ca am solicitat comunicarea solutiei date in dosar.
Din aceste considerente ma vad nevoit sa apelez la autoritatea dvs., solicitandu-va sprijinul necesar deblocarii acestei situatii, prin solutionarea dosarului si comunicarea solutiei date..
Cu stima si consideratie,
Nume si semnatura
Domnului Prim Procuror al Parchetului de pe langa…………….
Pt a vedea ce s-a intamplat cu dosarul probabil va trebui sa vedeti la ce instanta este, pt ca in mod sigur dosarul este pe rolul unei instante de judecata. Ar fi trebuit sa primiti si dvs o citatie daca sunteti parte vatamata. Oricum primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa va adresati cu un memoriu la parchet si sa va comunice si solutia data. Referitor la prescrierea faptei trebuie sa aflati mai intai ce incadrare a fost data de catre procuror.