avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire de la 2 la 3 ani ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire de la 2 la 3 ani ingrijire copil

Buna ziua,am o intrebare si anume: am fost la comisie cu copilul si am primit doar o hotarare(si nu certificat) in care scrie ca e incadrat copilul la handicap usor si ca singura varianta e sa cer reevaluare pt incadrarea lui la handicap mediu si bineinteles sa mai aduc acte doveditoare.Copilul face 2 ani in februarie pe data de 25,eu ar trebui sa ma prezint la lucru in 25 ianuarie(caci tata nu poate sta in paternitate luna aia obligatorie), ce pot face in situatia asta?Pot beneficia sau nu de indemnizatie?Multumesc
Cel mai recent răspuns: oanaelena88 , utilizator 17:37, 16 Februarie 2017
Buna ziua,revin cu o intrebare:nu am rezolvat nimic,doar am mai depus niste acte doveditoare ce atesta starea sanatatii copilului si o cerere de reevaluare.Acum insa ma lovesc de alta problema: suntem reprogramati in data de 28.01.2016 la comisie din nou...iar acum m-am trezit cu o hotarare de la AJPIS cum ca se sisteaza indemnizatia de ccc incepand cu data de 26.01.2016.Ce se intampla cu zilele intre cele doua date?(ca eu sa zicem primesc certificatul in 28/29...ca mi se cere si decizie de suspendare de la angajator.Multumesc
Pentru cele doua zile puteti solicita angajatorului concediu de odihna sau concediu fara plata.
Buna ziua! In aproximativ aceeasi situatie sunt si eu. Baietelul meu urmeaza sa faca 2 ani pe data de 03.03.2017. Nu am stiut ca vor dura atat procedurile pt obtinerea gradului de handicap si e posibil sa fiu chemata la comisie, implicit sa primesc certificatul exact pe data de 03.03.2017. Imi va afecta cu ceva prelungirea, voi mai putea sa fac prelungire? In legatura cu luna tatalui, sotul meu are o interupere de 1 luna de zile inainte cu 12 luni de a se naste copilul? Are dreptul sa ia ultima luna sau nu? In cazul in care el e indreptatit sa ia ultima luna nu va putea sa o ia inainte de a face copilul 3 ani? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil marii_loon marii_loon Buna ziua, Sunt mamica unui baietel in varsta de 7 luni care s-a nascut cu o malformatie genitala numita hipospadias gradul 3 si as vrea sa aflu daca pentru ... (vezi toată discuția)
Prelungire ccc si indemnizatie copil cu handicap usor brawnie brawnie Buna ziua Am o problema privind prelungirea CCC si a indemnizatiei pana la 3 ani pentru copil incadrat in grad de handicap usor. Copilul implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil gineta826 gineta826 BBuna ziua! Am o nelamurire, am optat pt concediu de creștere copil pt 2 ani de zile iar intre timp copilul a fost diagnosticat cu o problema la inima, ceea ... (vezi toată discuția)