avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj si studii post universitare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj si studii post universitare

Buna ziua,

Am o intrebare, pot sa ma inscriu la master, si in acelasi timp sa fac si dosarul pentru somaj ?
Astept raspuns, si eventuale sugestii.
Multumesc!

Catalin.T
Cel mai recent răspuns: kenzokent , utilizator 12:30, 29 Iulie 2009
Este mai bine sa anuntati dvs personal AJOFM-ul ....
In cazul in care, prin lege, sunt obligat sa anunt, o voi face, in caz contrar, o sa caut anumite portite sau interpretari ale legii pentru a avea acoperire. La intocmirea dosarului, una dintre cerinte este, sa nu fiu inscris intr-o forma de invatamant la DATA depunerii dosarului.
Nu ati specificat: Doriti sa depuneti dosarul pentru acordarea indemnizatiei de somaj ca somer provenit din munca sau ca absolvent(facultate)?
ca absolvent facultate, cred ca am specificat pe la inceputul discutiei
In acest caz, nu veti putea beneficia de indemnizatie somaj. Dvs acum va veti inscrie in cautarea unui loc de munca, si abia dupa expirarea celor 60 de zile de la absolvire facultate, veti putea depune dosarul pentru acordarea indemnizatiei de somaj. Dupa cum au specificat colegii mei, acordarea indemnizatiei inceteaza sau nu se acorda in cazul in care urmati o forma de invatamant. Dvs. puteti sa riscati si sa nu anuntati AJOFM despre acest fapt, insa am vazut destule cazuri cand au fost persoane, in aceeasi situatie ca dvs, trimise in judecata ( este adevarat, au luat amenzi penale) pentru fals in declaratii si cu banii dati inapoi AJOFM.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj cu master? deea22 deea22 buna, as vrea sa va intreb,..daca am terminat facultatea anul acesta si de acum ma inscriu la master, mai pot depune actele pentru somaj?? (vezi toată discuția)
Somaj absolvent master iulia57 iulia57 Buna ziua! Am absolvit facultatea in 2010. In perioada 2011-2013 am urmat si absolvit masterul. Am fost la AJOFM sa depun dosar pentru ajutor somaj. Nu mi-au ... (vezi toată discuția)
Debit indemnizatie de somaj necuvenita claudiu10000 claudiu10000 Buna seara ! Am primit astazi o scrisoare recomandata CU O decizie din partea ANOFM Decizia zice in felul urmator: Se imputa dl..domiciliat in ...un debit ... (vezi toată discuția)