avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In ce conditii se acorda cei 500 lei de la stat daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In ce conditii se acorda cei 500 lei de la stat daca esti in cic?

Buna ziua,in prezent ma aflu in cic.Pe actele depuse la agentia pt. prestatii si plati sociale am bifat ca stau 2 ani acasa in cic dar ma gandesc sa ma intorc mai devreme la serviciu. Copilul implineste 2 ani pe data de 20 noiembrie2016. Stiu ca statul acorda o suma de 500 lei daca te intorci mai devreme la servici, Intrebarea mea este daca beneficiez de cei 500 lei acordati de catre stat daca eu am bifat ca stau 2 ani acasa? Va multumesc. Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Claudiacristina , utilizator 15:17, 12 Ianuarie 2016
Si unde trebuiesc depuse acte pentru stimulent? Si ce acte trebuiesc?
Actele necesare pentru a beneficia de stimulentul de inserţie se depun la primăria din raza domiciliului sau reşedinţei dvs.
Cererea scrisă va fi însoţită de următoarele documente:
- copie act de indentitate solicitant şi copie certificat de naştere copil pentru care se solicită dreptul sau, după caz, a livretului de familie, certificate de către persoana care primeşte documentele pentru conformitate cu originalul;
- acte care dovedesc calitatea solicitantului si relaţia acestuia cu copilul pentru care solicită dreptul;
- acte doveditoare care să ateste îndeplinirea perioadelor de concediu pentru creşterea copilului;
- dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
- dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicita concediul pentru creşterea copilului;
- orice alte acte care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.

Detalii: www.avocatnet.ro/content/art...
1. Pentru a suspenda plata indemnizatiei pentru CCC si a primi stimulentul de insertie va prezentati la Primarie numai cu o copie dupa decizia angajatorului ca ati reluat activitatea si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

2. Restul de acte sunt la dosarul pe care l-ati depus pentru indemnizatia pentru CCC .
Va multumesc din suflet pentru ca m-ati lamurit. O sa sun la AJPIS ILFOV sa ii spun doamnei sa mai citeasca legile, o doamna tare amabila, nu stia cum sa ma expedieze mai repede,,abia se raspunde la telefon cand suni acolo iar cand in sfarsit se gandeste sa raspunda cineva au un chef sa te lamureasca de nici nu va inchipuiti, zici ca le dai cu ceva in cap , asa chef au de lamuriri..Sa aveti o zi placuta in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent de insertie casandralin casandralin am optat pentru CCC timp de doi ani ( am nasc e 03.03.2013 si teoretic voi sta in CCC pana pe 03.02.2015). Am inteles de o colega ca s-a modificat legislatia ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca mihaela_mihalache1 mihaela_mihalache1 Buna tuturor, incep prin a va adresa o intrebare in legatura cu intoarcera la locul de munca din concediu maternal. Copilasul meu are un anisor si sase luni ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)