avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retragere banca bani dintr-un cont de economii fara ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retragere banca bani dintr-un cont de economii fara acordul titularului de cont

Buna ziua!Am o fetita de 2 anisori si as vrea ca atunci cand o fi mare sa se bucure de banutii ei din alocatie asa ca m-am gandit sa semnez un contract de economisire-creditare(am inteles ca e cel mai avantajos mod de a economisi datorita primei de la stat)dar am o nelamurire:am un credit prima casa la bcr si alocatia o incasez tot intr-un cont la ei,in cazul in care semnez acest contract de econom.-creditare tot cu ei au dreptul ca in cazul in care interzii cateva zile cu plata ratei la creditul prima casa sa imi retraga bani din ace cont de econom..?dar daca semnez cu raiffeisen ?
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 12:05, 22 Ianuarie 2016
Acest produs de economisire-creditare este facut pe perioada de 5 ani si nu are legatura cu conturile dvs. din BCR, ceea ce inseamna ca banca nu poate sa retraga bani din acest cont. Este un produs auxiliar, consilierii care il promoveaza ca fiind un produs avantajos, dar nu spun si ce costuri are. Vi s-a spus ca este un comision de 1% din valoarea contractata, un comision anual. Nerespectarea acestui contract duce la pierderea acestui comision de 1% si pierderea primei de la stat de 25% pe anul anterior. Eu am promovat acest produs, dar nu l-am si vandut, neavand incredere in el.
Dvs. ce ati recomanda in situatia aceasta!cum pot aduna acesti banuti din alocatia fetitei...?
Puteti contracta o pensie viagera, de la o firma de asigurari, daca respectati contractul, banii pe care ii economisiti pana la implinirea varstei de 18 ani ai copilului, puteti sa-i scoateti fara costuri cum ar fi : comisioane de intretinere cont, comision de retragere), la acest produs de economisire nu se opresc cei 16% impozit pe venit.
Nu sunt costuri dar vreo dobanda este? In varianta cealalta era o prima de la stat de 25% minus comisionul de 1%
Produsul vândut de BCR este o mare țeapă. Eu am fost suspicioasă de la început. Părea prea frumos să fie adevărat. După 2 ani în care mi s-au retras comisioanele și nu am primit cei 25%, i-am retras, bineînțeles pierzând destul de mult.
O variantă sunt produsele de la firmele de asigurări (și aici aveți grijă ce firmă alegeți) pentru copii. Eu am beneficiat de o astfel de asigurare (păcat că au apărut destul de târziu la noi) și cțnd copilul a împlinit 18 ani a primit banii în contul lui. Am ales varianta rentă anuală.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract banca pentru locuinte bionut87 bionut87 Buna ziua, Am incheiat un contract de economisire-creditare in 2011 cu o Banca pt Locuinte. In mai 2013 nu am primit prima de la stat (25%) nici macar ... (vezi toată discuția)
Comision de administrare credit prima casa cos1979 cos1979 Am un credit Prima Casa contractat in 2009. Conform OUG nr. 50/2010 art. 36 « (1) Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de ... (vezi toată discuția)
Cont bcr bpl 2010, comision blocat marr marr In iunie 2010 am deschis un cont de economisire/creditare BCR BPL, cu valoare maxima, unde de-a lungul a cinci ani am depus suma maxima de 1000€/an. Mi se ... (vezi toată discuția)