avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit restant
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit restant

Buna dimineata
Am o problema si va rog sa ma ajutati.
Am 67 de actiuni omv petrom,nu am incasat niciodata dividente si cu toate acestea anaf mi-a blocat cardul pe motiv ca am de platit la dansii 350 lei pe motiv ca aceste actiuni sunt considerata bunuri nesalariale. Nu am incasat niciodata dividente pentru aceste actiuni.
Este legal ceea ce face anaf?
Ce ar trebui sa fac si unde sa ma adresez? Va rog un sfat.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:18, 13 Ianuarie 2016
E o mica problema pe care se pare ca o aveti. Pentru venitul sub forma de dividende pe care il incasati (nu discutam aici daca l-ati primit sau nu) pentru un numar de actiuni detinute, firma care vireaza banii opreste mai intai din banii cuveniti impozitul pe dividende pe care tot ea il si vireaza la stat. Deci dumneavoastra pentru orice venit sub forma de dividende nu declarati si nici nu trebuie sa platiti impozit.
Tot pentru acest tip de venit, daca el a fost singurul tip de venit pe care l-ati obtinut in anul fiscal respectiv si nu ati platit contributie la sanatate pentru alte venituri, atunci pentru venitul sub forma de dividende ar trebui sa va perceapa contributie la sanatate dar nu cred ca e cazul. Sunteti salariat sau pensionar?
Deci eu zic ca trebuie sa va interesati clar ce e cu acea valoare. Sa nu fie de la altceva.
Si in niciun caz, daca dumneavoastra sau alt membru al familiei nu ati incasat acei bani ca dividende, ei se intorc la firma si, daca nu sunt solicitati in maxim 3 ani, ei se pierd.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare plata anaf 15mark 15mark buna ziua o lamurire cine poate pentru urmatorul caz din 2011 nu mai am venituri din salariu dar am un cont in banca si nu am platit cass sa inteleg ... (vezi toată discuția)
Dividente din fabrica alinamihaela82 alinamihaela82 am luat banii pe niste dividente din fosta fabrica din anii 2010-2011 si mi-au venit acasa in anul 2012 penalitati de 4 ori suma pe care am incasat-o din ... (vezi toată discuția)
Impozit de la anaf pentru dividende kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am si eu un caz asemanator...azi am primit instiintare de plata de 8400 RON de la ANAF. Eu sunt casnica nu am obtinut niciun venit, nici macar ... (vezi toată discuția)