Buna dimineata
Am o problema si va rog sa ma ajutati.
Am 67 de actiuni omv petrom,nu am incasat niciodata dividente si cu toate acestea anaf mi-a blocat cardul pe motiv ca am de platit la dansii 350 lei pe motiv ca aceste actiuni sunt considerata bunuri nesalariale. Nu am incasat niciodata dividente pentru aceste actiuni.
Este legal ceea ce face anaf?
Ce ar trebui sa fac si unde sa ma adresez? Va rog un sfat.
E o mica problema pe care se pare ca o aveti. Pentru venitul sub forma de dividende pe care il incasati (nu discutam aici daca l-ati primit sau nu) pentru un numar de actiuni detinute, firma care vireaza banii opreste mai intai din banii cuveniti impozitul pe dividende pe care tot ea il si vireaza la stat. Deci dumneavoastra pentru orice venit sub forma de dividende nu declarati si nici nu trebuie sa platiti impozit.
Tot pentru acest tip de venit, daca el a fost singurul tip de venit pe care l-ati obtinut in anul fiscal respectiv si nu ati platit contributie la sanatate pentru alte venituri, atunci pentru venitul sub forma de dividende ar trebui sa va perceapa contributie la sanatate dar nu cred ca e cazul. Sunteti salariat sau pensionar?
Deci eu zic ca trebuie sa va interesati clar ce e cu acea valoare. Sa nu fie de la altceva.
Si in niciun caz, daca dumneavoastra sau alt membru al familiei nu ati incasat acei bani ca dividende, ei se intorc la firma si, daca nu sunt solicitati in maxim 3 ani, ei se pierd.