avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - renuntare, consecinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - renuntare, consecinte

Salut.Tata a decedat .eu si fratele meu am mers la notar si am dat o declaratie ca renuntam la succesiunea dupa el cu gand ca mama sa mosteneasca tot si dupa ce moare ea sa mostenim noi.Noi am dat o declarate pe propie raspundere ca ranuntam la succesiunea dupa tata .In declaratie notarul nu a specificat ca renuntam in favoarea mamei.A specificat ca renuntam la succesiunea dupa tata .Acum am inteles ca de cele 25% din cota mostenirii noastre daca s-ar continua succesiunea la ea ar beneficia rudele lui tata.Cum se prcedeaza ca sa revenim la declaratia de renunatre a succesiunii in sensul ca aceptam succesiunea?Daca nu facem succesiunea in conditile actuale,cand moare mama si deschidem succesiunea atunci beneficiem de toate bunurile care raman in urma parintilor?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
mediaset, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:33, 14 Ianuarie 2016
Ce faceți, ne întrebați pe noi cine sunt mostenitorii tatălui? Are frati, părinți în viata? Ăștia ar fi.
Ați făcut o prostie renunțând.
Va puteti retrage declarația dacă mostenitorii tatălui nu au acceptat-o și dacă sunteți în termen.
Nu o rezolvați mergând pe burta, când o sa dezbateți succesiunea dupa mama, nu moșteniți și ce ati pierdut după tata, ci moșteniți doar ce va avea mama la data decesului, ce include desigur și ce a moștenit ea după tatăl dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Dreptul meu la proprietate ca successor elypratza elypratza Tatal meu a decedat recent , 3 zile in urma si fratele meu doreste sa locuiasca cu mama sa aiba grija de ea fiind divortat, si doreste sa ia in stapanire ... (vezi toată discuția)